AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu’da uzun süredir beklenen onkolog atamasının gerçekleştiğini müjdeledi. Aydın, “Hamdolsun Sağlık Bakanımız, Cumhurbaşkanımız bizim sesimizi duydu. Bugün itibariyle bir onkolog geldi” dedi.

 Milletvekili Aydın, 6 ay içerisinde, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de bir çocuk onkologunun göreve başlayacağını duyurdu.

Haber: Aslı Akış

Uzun zamandır onkolog sorunu yaşanan ilimizde, AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü ile Ak Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner’in girişimleriyle bu sorun çözüldü. Ankara’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile sık sık bir araya gelen iki vekil Bolu’ya onkolog müjdesi verdi. Mart ayında göreve başlayacak onkolog doktorun yanı sıra 1 kadın doğum uzmanı, 1 cildiye doktoru, 1 çocuk psikiyatristi, 6 pratisyen hekim, 2 aile hekimi de ilimizde hastalara hizmet vermeye başlayacak.

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, AK Parti Bolu 7. Olağan Kongresi’nin ardından yaptığı açıklamada, Bolu kamuoyunda tartışmalara neden olan ve vatandaşların uzun süredir beklediği onkolog atamasının yapıldığının müjdesini verdi.

“ÇOCUK ONKOLOGU DA GÖREVE BAŞLAYACAK”

Milletvekili Aydın, 6 ay içerisinde, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Hastanesi’nde de bir çocuk onkologunun göreve başlayacağını ifade ederek, “Bugün bizim için çok önemli bir gündü. Çok mutlu olduğumuz sevindiğimiz bir gündü. Biz aslında, 2 hafta önce Sağlık Bakanımızı, vekil arkadaşımla beraber ziyaret ettik. Orada da Bolu halkının bu dertten yangın olduğunu, böyle bir sıkıntımız olduğunu ifade ettik. Onkolog zaten çok sınırlı sayıda. Çoğunlukla da büyük şehirlere veriliyor ama biz defaten o kadar çok söyledik ki, hamdolsun Sağlık Bakanımız, Cumhurbaşkanımız bizim sesimizi duydu. Bugün itibariyle bir onkolog geldi. Buradan şunun da müjdesini verelim; Rektör Bey ile de görüştük. Onların bir süreci var, 6 ay içinde inşallah çocuk onkologu da üniversitemizde göreve başlayacak. Onun da paylaşımını yapmış olalım” şeklinde konuştu.

“BOLU HALKININ HİÇBİR KONUDA MAĞDUR OLMASINA GÖNLÜMÜZ RAZI OLMAZ”

Yapılan atama içerisinde farklı branştaki doktorlarında yer aldığını belirten Aydın, “Kadın doğum doktorumuz, çocuk psikiyatristimiz, pratisyen hekimlerimiz bu atama içinde var. Bizim için de büyük bir üzüntüydü. Bolu halkının hiçbir konuda mağdur olmasına gönlümüz razı olmaz. Çünkü biz de Bolu’da yaşıyoruz. Bolu’nun vatandaşıyız. İnşallah hemşerilerime hayırlı uğurlu olsun. Rabbim bundan sonraki süreçte de bizi Bolulu vatandaşlarımıza karşı utandırmasın” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim