Belediye Meclisinde, asgari ücret zammına ilişkin konuşan, AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay, “Gönül isterdi ki memnun edici rakamlar çıksaydı” dedi. Belediye Başkanı Tanju Özcan ise, “Enflasyon oranında bile 6 bin lira olması gerekiyordu” ifadelerini kullandı.

Haber: Oğuzhan Eke

Asgari ücrete gelen yüzde 30 zam ile 4 bin 250 lira olan ücret, 5 bin 500 liraya yükseldi. Gelen zammı Bolu Belediye Meclisi Temmuz Ayı 1’nci Oturumunda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay da değerlendirdi.

“MEMNUN EDİCİ RAKAMLAR ÇIKSAYDI”

Akbay, kararın sadece hükümetten çıkmadığını belirterek, “Asgari ücret belirleme komisyonunda işveren tarafı, işçi temsilcisi ve hükümet temsilcisi oluyor. 3’lü kuruldan çıkıyor bu kararlar. Elbette ki gönül isterdi ki 6 bin, 6 bin 500 ya da vatandaşımızı memnun edici rakamlar çıksaydı” dedi.

“8 BİN 100 LİRA VERİN, HERKES MUTLU OLSUN”

Akbay, belediye çalışanları için “Yüksek maaş verin” açıklaması yaparak, “Belediye çalışanlarına 8 bin 100 lira verin, herkes mutlu olsun. En azından belediye çalışanlarımız mutlu olabilir. Asgari ücret konusunda söyleyeceğim bu kadar. İnşallah milletimize hayırlı olur, daha iyilerini görmek dileğiyle” ifadelerini kullandı.

“6 BİN LİRA OLMASI GEREKİYORDU”

Özcan ise, asgari ücret düşük kaldığını ifade ederek, “Ben 8 bin 100 lira asgari ücret olması gerekir dedim. Hükümetin buradaki belirleyici rolünü herhalde bilmiyorsun. Sen zannediyorsun ki orada işçi temsilcisi var, işveren temsilcisi var, bir de hükümet var. Son sözü hükümet söylüyor. Ama hükümet her zamanki gibi son söz hakkını, işçiden emekçiden yana değil, zenginden yana kullandı. Enflasyon oranında bile 6 bin lira olması gerekiyordu” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim