Bolu’daki engelli bireyleri temsil eden derneklerin ilk kez bir araya geldiği toplantıda, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir’den, Gölcük’ün gelirinin yüzde 10’unun engelli derneklerine ayrılması istendi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediyesi ve Bolu’da hizmet veren engelli dernekleri kahvaltıda bir araya geldi. Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir ile Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert’in bulunduğu birliktelikte, engelli dernekleri temsilcileri Bolu’da gördükleri sorunları tek tek anlatarak, çözüm önerilerini paylaştı.

GÖRME ENGELLİ ÇİZGİLERİ İÇİN ÇÖZÜM İSTENDİ

Toplantıda farklı dezavantajlara sahip vatandaşların farklı sorunları olduğuna dikkat çekildi. Bunlardan birisi olan ve görme engelli vatandaşların cadde üzerinde yürüyüşünü kolaylaştırmayı hedefleyen görme engelli çizgileri üzerinde yer alan; tabela, direk, reklam panosu, çukur gibi yapılara değinildi. Konuyla ilgili, “Adam resmen engelli çizgisine masa koymuş. Çizgilerin içine direk girmiş, görme engelli kardeşim yürüyor ama karşısındaki direğe çarpıyor” ifadelerini kullandı.

KENT KONSEYİNDE ÖZEL BİREYLER MECLİSİ İSTENDİ

Birliktelikte gündeme gelen bir konu da Kent Konseyinde Özel Bireyler Meclisi kurulmamasına yönelik oldu. Temsilci tarafından istenen konuya ilişkin Başkan Yardımcısı Özdemir, “Valla Kent Konseyine ben de birçok şeyi yaptıramıyorum. Ama güçlü olursak, birlikte gidersek yaptırırız” dedi.

SPOR İÇİN DESTEK KONUSU GÖRÜŞÜLDÜ

Bolu’da engelli bireyler tarafından yapılan spor müsabakaları için de taraftar ve maddi destek istendi. Engelli bireylerin topluma entegresi için konunun önemli olduğuna dikkat çekilerek, yardımlarım önemli olduğu işaret edildi.

GÖLCÜK GELİRİNDEN PAY İSTENDİ

Yine sporla ilgili olarak gelirleri Boluspor’a giden Gölcük Tabiat Parkı’ndan engelli dernekleri için yüzde 10 pay istendi. Engelli derneklerinin ihtiyaçlarının ve çalışmalarının olduğu belirtilerek, gelirinin belli bir kısmının engelli derneklerinin giderlerini karşılayabileceği ifade edildi.

“TOPLANTILARI SIK SIK YAPMA KARARI ALDIK”

Sorunları, istekleri ve çözüm önerilerini dinlediklerini aktaran Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Özdemir, “Zaten sık sık bir araya geldiğimiz arkadaşlarımız. Bugün ilk defa toplu bir şekilde bir araya geldik, sorunları masaya yatırdık, çözüm önerileri ve projeler üretmeye çalıştık. Bu toplantıları sık sık yapma kararı aldık. Bizim için gerçekten önemli önemli arkadaşlarımız. Onların yaşadığı sıkıntıları yaşamadığımız için bazen kaçırabiliyoruz. Onlardan isteğimiz, arzumuz yaptığımız bütün projelerde kendi yaşadıkları sıkıntıları aktarması konusunda. Onlar da şu anki projelerimiz ve bundan sonra yapacağımız projelerle ilgili eleştirilerini dile getirdiler, çözüm önerilerini dile getirdiler.  Çok verimli bir şekilde toplantı yaptık” şeklinde konuştu.

BİRÇOK DERNEK KATILDI

İlk kez gerçekleşen toplantıda; Semihaşakir Engelli Çocukları Koruma Derneği, Bolu Umut Işığı Engelliler Gençlik Kulübü Derneği, Köroğlu Engelsiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Bolu İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği, Bolu Fiziksel Engelliler ve Gönüllüler Derneği, Emine Mehmet Baysal Özel Eğitim Uygulama Okulu, Gülhan Hanım Sarıcılar Özel Eğitim Uygulama Okulu, Büyük Berk Özel Eğitim Meslek Okulu, Bolu Engelliler ve Kimsesizler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, UTEF Uluslar Arası Tüm Engelliler Federasyonu Bolu İl Temsilcisi yer aldı. Ayrıca derneklerin daha çok yakınlaşması adına bir piknik de organize edildi.

Editör: TE Bilisim