Bolu Belediyesinin kurban bağışı kampanyasına ilişkin, Bolu İl Müftüsü’nün, “Son derece caiz” açıklamasını yaptığı belirten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bu bağışı toplamanın yolunu buluruz” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesi arasındaki kurban bağışı kampanyası çıkmazı devam ediyor. Konuyla ilgili tekrar basın mensupları ile bir araya gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın, bağış için belediye meclisinden karar istediğini açıkladı. Ellerinde 2013 yılında alınan bir karar olduğunu hatırlatan Özcan, “Vali Bey, ‘Bu kararı yenilemeniz lazım, 2013’te’ alınmış’ dedi. Peki, Vali Bey’in bize yasak koymak için gösterdiği yasa ne zaman çıkmış, 1984’te çıkmış. 2013 yılındaki kararı, keyfi olarak, tekrar almamızı istedi, ‘Hayır, bunu kabul etmiyoruz’ dedik” ifadelerini kullandı.

“SAYIN MÜFTÜMÜZ, ALLAH BİN KERE RAZI OLSUN”

Vali Kılıç’ın bağış konusunda Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’na da danıştığını belirten Özcan, Tahiroğlu’na minnettarlığını ifade etti. “Sayın Valimiz, ‘Dernekler Müdürü ve bir de Müftü Bey’e soralım’ demiş. Müftüye neyi soruyorlar, ‘Aşevine kurban bağışı toplamak caiz mi?’ Allah razı olsun Müftümüzden, ‘Son derece caiz’ demiş. ‘Oraya bağış toplamanın dinen bir yanlışı yok’ bunu söylemiş Sayın Müftümüz. Allah bin kere razı olsun. Müftüden olumlu cevap gelmesine rağmen, yine bize olumlu yazı vermediler” diye konuştu.

“BAĞIŞ HESABIMIZA BLOKE KOYMUŞ”

Bağış hesaplarına bloke koyulduğunu ifade eden Özcan, “Sayın Vali, bankadaki bağış hesabımıza bloke koymuş. Bazı vatandaşlarımız beni arıyor, ‘Bağış yapmıştım, hesabıma geri gelmiş’ diyor. Biz göndermedik, Valilik bloke yazısı yazmış bankalara, onlar göndermiş” açıklamasında bulundu.

“BU BAĞIŞI TOPLAMANIN YOLUNU BULURUZ”

Vali Kılıç’ın, kendilerine “zulüm” yapmaya çalıştığını ifade eden Özcan, “Alınmış meclis kararına rağmen, ‘Meclis kararı alın yeniden’ diyorsa, bir vali, o konudan bir şey tutturamayacağını anlayınca, ‘Bir de müftüye soralım’ demek suretiyle, müftüden de olumlu cevap gelmesine rağmen hala sen izin vermiyorsan biz bu bağışı toplamanın yolunu buluruz. Vali Bey, bize zulüm etmeye çalıştı ama bize yapılan kurban bağışlarının artışına sebep oldu. Şer bir düşünce ile başladı ama hayırlı bir sonuçla tamamlayacağız inşallah” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim