Türkiye Voleybol Federasyonu Misli.com Sultanlar Ligi'nin yeni takımlarından Bolu Belediyespor, 2021-2022 sezonuna iddialı hazırlanıyor. Kırmızı-beyazlılar yeni sezon öncesi yoğun bir tempoda hazırlıklarını sürdürüyor. Bolu Belediyespor Kulübü Başkanı Sinan Barut ve takım kaptanı Aneta Havlíčková açıklamalarda bulundu.

Özel Haber: Burhan Yeşiltaş

Bolu Belediyespor Kulübü Başkanı Sinan Barut, kadın voleybolunda Bolu’yu en üst kademede temsil etmenin gurur ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

“Haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz”

Başkan Barut; Misli.com Sultanlar Liginde ilk senelerinin olduğunu dile getirerek; “Biz geçen senede bu senede her zaman takımla bir arada olduk. Takımı sürekli takip ediyoruz. En azından takımdaki tüm oyuncularımızı hem de teknik ekibimizin yanında oluyoruz. Bu bizim Misli.com Sultanlar Ligindeki ilk senemiz. Bolu’yu Misli.com Sultanlar Liginde kadın voleybolunda en üst kademede temsil etmenin haklı gururu ve heyecanını yaşıyoruz” dedi.

“En iyisini yapmaya çalışacağız”

Takıma yeni katılacak oyuncuların olduğunu ifade eden Barut; “Biran önce transferleri yapma derdindeyiz. 1.ligden, Misli.com Sultanlar Ligine çıkma konusu gecikince biz çıktığımız zaman transferde kısıtlı oyuncu kadrosuyla karşılaştık. Bu takıma en yararlı olacak, takımı en iyi şekilde temsil edecek oyuncularla anlaştık. Yabancı oyuncularla anlaştık. Yabancı oyuncularımızda şuanda geldiler. Antrenmanlara katılmaya başladılar. Onların hepsi kariyerli, kendi alanlarında, kendi görev bölgelerinde en iyisini yapmaya çalışacağız. Transfer çalışmalarının %90’ını tamamladık. Yabancı oyuncularımız geldi. Sadece 1-2 bölgeye yine eğer bütçemize uygun bizimle iyi bir şekilde takım olabilecek oyuncular bulduğumuz zaman onları da kadromuza katacağız. Takıma birkaç tane genç oyuncumuzu aldık. Onları da takıma adapte edip önümüzdeki senelerde bizde çok daha iyi bir şekilde bizimle beraber olması hizmet vermesi sağlamayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu

“Voleybolun heyecanı çok daha fazla”

Voleybol branşının en popüler olduğu dönemden geçtiklerini kaydeden Barut; “Şuanda bana voleybol branşının en popüler olduğu zamanları yaşıyor. Özelikle Milli Takımın başarılarından dolayı gerçekten gurur duyuyoruz. Voleybolun bu popülaritesiyle beraber izlenme oranı da çok arttı. Hem televizyonlardan olsun, hem salonlarda olsun. Pandeminin elverdiği ölçüde kişiler daha fazla katılım sağlıyor. 16 tane branşımız var. Uzun yıllardır futbolda başkan yardımcılığı yapmıştım. Ama voleybolun heyecanı çok daha fazla” ifadelerini kullandı.

“Bizler en iyi şekilde Bolu’yu temsil edeceğiz”

Ligin ilk maçında kendi sahalarında Fenerbahçe Opet’i ağırlayacaklarının altını çizen Barut; “Biz ilk maçımızı kendi evimizde oynamak bizim için bir avantaj olarak görüyorum. O ilk maçımızı şenlik havasında hem maçtan önce hem de maçtan sonra sosyal aktivitelerle birlikte bir şenlik havasında geçecek. Fenerbahçe Opet bu ligin çok önemli takımlarından biri. Geçen sene gösterdikleri başarılarda belli. Bizler en iyi şekilde Bolu’yu temsil edeceğiz. En iyi şekilde sonuç almaya çalışacağız. Bütün taraftarlarımızı ben tribünlere bekliyorum. İnanın geldiklerine değecek” dedi.

“Misli.com Sultanlar Ligine çıkmak çok büyük bir başarıydı”

Bolu Belediyespor Kulübü Başkanı Sinan Barut, elde ettikleri başarıların planlı, programlı  ve disiplinli çalışmanın eseri olduğunu vurgulayarak; “Misli.com Sultanlar Ligine baktığınız zaman ligin %90’ı zaten İstanbul ve Ankara takımları. Bizim gibi küçük bir şehir için veya ekonomisi bizim gibi olan bir takım için ekonomik boyut olarak daha kısıtlı olan bir takım için Misli.com Sultanlar Ligine çıkmak çok büyük bir başarıydı. Biz o başarıyı elde ettiğimiz için çok mutluyuz. Ama bu başarıyı elde ederken inanın disiplinli çalışma, planlı-programlı çalışma ve bütün transfer ettiğimiz oyuncuların bütün istatistiki bilgileri bütün videolarıyla beraber izlemek suretiyle alınması bizi başarıya götüren yol oldu. Kanaatimce bizim sadece voleybol takımı olarak değil, bütün kulüplerin bütün yönetimlerin titiz bir şekilde oyuncuları izleyip kendilerinin buna karar vermesi gerekiyor. Sadece menajerlerin önermesiyle veya başkanın önermesiyle oyuncu alınmasının dışında gerçekten bu işe elinizi değil, gövdenizi taşın altına koymak gerekiyor. Bizde koyduk onun semeresini de aldık. Bizde ligde oynamaktan da Avrupa’nın hatta dünyanın sayılı liglerinde birisinde oynamaktan da çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

“Sponsorluk anlaşmalarını yapmak için uğraşlar veriyoruz”

Barut, takıma gelir getirici çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekleyerek; “Bu sezon bizim en büyük sıkıntımız hem pandemiden dolayı hem de gelirlerimizin çok büyük oranda kısılmasından dolayı sıkıntılar çekiyoruz. Sponsorluk anlaşmalarını yapmak için uğraşlar veriyoruz. Maddi ve ekonomik boyutunu aşmak için uğraşıyoruz. Bu kadar zorluk içerisinde yeni çıktığınız bir ligde çok da fazla üst sıraları hedeflemekten ziyade akılcı ve bilinçli olarak ilk önce bizim için önemli olan düşmemek için çaba sarf etmek. Sonrasında da daha orta seviyelere daha ileri seviyelere takımı çalışmak için uğraşıyoruz” dedi.

“Sürpriz takımlardan bir tanesi olacağımıza eminim”

Bolu Belediyespor Kadın Voleybol takımı kaptanı Aneta Havlíčková ise ligin sürpriz takımlarından birisi olacaklarının altını çizerek; “Ben zaten daha önce Türkiye’de oynayan bir oyuncuyum. Türkiye liginin de çok yüksek seviyede olduğunu biliyorum. Bu sene takımı çok beğeniyorum. Bu sezon sürpriz takımlardan bir tanesi olacağımıza eminim” dedi.

“Fenerbahçe’ye karşı özel duygularım yok”

Tecrübeli pasör çaprazı ligin ilk maçında karşılaşacakları Fenerbahçe’de 1 sezon oynadığını ifade ederek; “Fenerbahçe’de bir sezon oynadım. Ama benim için her maç aynı. Her maça çıkarken karşı taraf benim için rakip olacağı için Fenerbahçe’ye karşı özel bir duygularım yok. Sadece yenmek için sahaya çıkacağız” şeklinde konuştu.

“Taraftarımızla buluşmak için sabırsızlanıyorum”

Kaptan Havlíčková, bu sene salonlara taraftarların alınacağı için mutlu olduğunu kaydederek sözlerini şöyle noktaladı: “Bu sene kapalı tribünlere oynamayacağımız için çok mutluyum. Taraftarlarımızın salona girmelerine izin verildiği için çok mutluyum. Onlarla beraber olmak için, onlarla birlikte oynamak için sabırsızlanıyorum.”

Editör: TE Bilisim