Bolu Belediye Başkanlığı Sözcüsü ve Bolu Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, karla mücadelede belediyeye yönelik eleştirilere tepki göstererek; “Bolu’ya ilk defa kar yağıyormuş havası içinde ve biz başarısız olmuş şeklinde eleştiriler var. Bu eleştiriyi yapan arkadaşlar, siyasiler. Hedeflerini Bolu Belediyesini başarısız göstermek için var gücüyle arkadaşlar çalışıyor. Ama bu konuda başarısız olacaklarını düşünüyorum” dedi.

Haber: Aslı Akış

Sabah saatlerinde başlayan ve giderek etkisini artıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı merkezde belediye ekipleri yolların kapanmaması için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, karla mücadele çalışmalarının etkin bir şekilde devam ettiğini vurguladı.

“HAKSIZ YERE YAPILAN ELEŞTİRİLER VAR”

Özdemir,  Bolu Belediyesine yapılan olumsuz eleştiriler hakkında açıklamalarda bulunarak, kar yağışının vermiş olduğu aksaklıklara değindi. Özdemir;  “Cuma gününden itibaren ilimizde kar yağışı devam ediyor.  Kar yağışının devam etmesiyle birlikte eleştirilerde gün geçtikçe dozajını artırıyor. Bu şehirde yağan kara biz güzellik olarak bakıyoruz, şehre katkı verdiğini düşünüyoruz, şehrin turizmini geliştirdiğini düşünüyoruz. Kar yağışının sevinçle, neşeyle karşılanması gerektiğini düşünüyoruz. Fakat hem kar yağacak hem yerde tutmayacak şeklinde eleştiriler var. Bolu halkımızın yaptığı eleştirileri kastetmiyorum. Ama art niyetli geçmişte yapılanları unutup bugün yapılanlarda birkaç bölgeden fotoğraf alıp bunlarla beraber eleştiri yapanlara söylüyorum. Benim Bolu halkının yaptığı eleştirilere her türlü saygımız var. Mutlaka aksaklıklar eksiklikler olmuştur. Yolda kalanlar olmuştur. Bunlarla ilgili 444 26 58’den her türlü ihbarı değerlendiriyoruz. Gerekli yardımlarda bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

“EMEĞE SAYGI DUYULMUYOR”

Bolu Belediyesini tüm araçları ve imkanlarını seferber etmiş durumda olduğunun altını çizen Başkan Yardımcısı Özdemir; “Bizim 2 bin 153 kilometre yol ağımız var. Edirne’den, Kars’a kilometre ağı 1673 kilometre. Yani bizim kar temizleme alanımız Edirne’den Kars’a gidiyorsunuz, Kars’tan yarıya kadar geliyorsunuz o kadar kilometrelik alanda karla mücadele çalışması gerçekleştiriyoruz. Buna özellikle dikkat çekmek istiyorum. 1500 kilometre kaldırım ağımız var. 1500 kilometrede kaldırım temizliği çalışması yapıyoruz. Sabahın 5’inden itibaren çalışmalara başlıyor arkadaşlar. Neden bu kadar hiddetli ve kızgın bu açıklamayı yapıyorum. Gerçekten emeğe saygı duyulmuyor. Benim personelim 24 saat üzerinde çalışıyor. Kaldırım temizliği yapan arkadaşlarım ise Cuma gününden itibaren durmaksızın sabah 5’te kalkıp akşam 6-7’ye kadar kaldırım temizliği yapıyor. O kürekle devamlı kar temizlemenin ne kadar zor olduğunu herkes bir düşünsün. Evinde keyfinde olan arkadaşlar bunu da mizah haline getirmişler camdan bakıp Bolu Belediyesi çalışmıyor ya da hiç kimseyi görmedik şeklinde eleştirilerde bulunuyor. Bizim bütün ekiplerimiz sahada. 500 kişi bugün itibariyle çalışma yapıyoruz.” İfadelerini kullandı.

“KULLANDIĞIMIZ TUZ MİKTARI 344 TON”         

Kar yağışı ile birlikte kullanıla solüsyon ve tuz miktarı hakkında da kamuoyunu bilgilendiren Özdemir; “Kar yağışı yoğun bir şekilde devam ediyor. Arkasından hemen aynı bölgede çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü hemen yoğun bir kar yağışı o bölgeyi dolduruyor. Bu konuyla ilgili geçtiğimiz yıllarda ne yapmışız onu araştırdık. 2019 yılında tüm kış boyunca 2000 litre solüsyon kullanmışız. 3 gün içinde kullandığımız solüsyon miktarı 10000 litre. 2019 yılında 208 ton tüm yıl içinde kullandığımız tuz miktarı var. 3 gün içinde kullandığımız tuz miktarı 344 ton. Bunlara baktığımız zaman ne kadar yoğun bir şekilde yoğun kar yağışı altında olduğumuzun bu veriler göstergesidir. Biz buna bir bereket bir güzellik olarak bakıyoruz” dedi.

“BÜYÜK BİR HAKSIZLIK, ELEŞTİRİ İÇİNDELER”

Rasim Özdemir, Hafta sonu Ressam Mehmet Yücetürk sanat merkezi önünde karla mücadele çalışmalarına dair açıklama yapmasının nedenini de paylaşarak; “Pazar günü yaptığım açıklamayı Sanat Merkezinin önünde yapmamın nedeni orada arkadaşlara kumanya dağıttık. O bölgede basına göstermek için bu ablalarımız bu arkadaşlarımız sabahın beşinden itibaren çalışıyor demek için oradaydım. Aslında orayı temizlemek için orada bulunmadılar. Belediye önünü temizlemediniz diyorlar. Belediye önünü temizlesek diğerlerini bıraktınız diyecekler. Büyük bir haksızlık, eleştiri içindeler. Bu eleştiriyi yapan arkadaşlar, siyasiler şuanda D-100 istikametinden Bolu-Düzce yolu kapalı arkadaşlar. ” diye konuştu.

NEDEN İNSANLAR YOL GÜZERGAHLARINDAN EN UFAK BİR ELEŞTİRİDE BULUNMUYOR?

Bolu belediyesini başarısız göstermek isteyenlerin var gücüyle çalıştığını dile getiren Rasim Özdemir, “Biz Bolu Belediyesiyiz. Koskoca devlet İstanbul-Ankara arasında Düzce’den Bolu yol güzergahı kapalı. Buna da bir satır bir şey söyleyin. Sadece ilk defa kapanmıyor. Bolu’da ilk defa mı kapandı? Hayır. Bolu Dağı tüneli ilk defa mı kapandı? Hayır. Bolu’da ilk defa mı bu şekilde kar manzarasıyla karşılaştık? Hayır. Ama sanki Bolu’ya ilk defa kar yağıyormuş havası içinde ve bu kar yağmış ve biz ilk defa başarısız olmuş şeklinde eleştiriler var. Daha öncede D-100 kapandı. Ben bunu söylüyorum. Koskoca devlet D-100 karayolunu açamıyorsa bu yoğun kar yağışında Bolu Belediyesinin en ufak ara sokağı ile ilgili kimsenin eleştiri yapmaya hakkı yok. Şimdi kar sadece Bolu Merkez’e yağmadı. D-100’e yağıyor, Bolu Dağına ’da yağıyor, Düzce’ye de yağıyor. Niye insanlar yol güzergahlarından en ufak bir eleştiride bulunmuyor. Niye D-100 karayoluyla ilgili bir şey söylemiyor. Ama sadece hedeflerini Bolu Belediyesini başarısız göstermek için var gücüyle arkadaşlar çalışıyor. Ama bu konuda başarısız olacaklarını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim