Türkiye 1 Mart'ta koronavirüsle mücadelede yeni döneme geçmeye hazırlanırken, koronavirüs tablosu korkutmaya devam ediyor. Bolu Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar çerçevesinde ilan edilen risk grubu seviyesine dair belirlenen kurallara göre Hıfzıssıhha Kurullarımızca gerekli adımlar atılacaktır” denildi.

Duyuruda '1 Mart 2021 Pazartesi günü mevcut uygulamaya devam edilecek ve alınan kararlar çerçevesinde yeni uygulamaya 2 Mart 2021 Salı günü itibarıyla başlanabilecektir" ifadeleri yer aldı. Mart ayı itibarıyla okulların açılmasına ilişkin yüz yüze eğitimle ilgili kararların Pazartesi yapılacak Kabine Toplantısı sonrasında netleşeceği belirtildi.

Haber: Aslı Akış

KABİNE TOPLANTISI VURGUSU

Bolu Valiliği, 1 Mart itibarıyla koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yeni bir sürece girileceğini ve bu süreçte eğitim öğretim kurumlarında 1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınacak kararlar doğrultusunda yeni adımlar atılacağını belirtti. İçişleri Bakanlığı'nın 26 Şubat 2021 tarih ve 3246 Sayılı Genelgesiyle, 1 Mart günü Cumhurbaşkanı'nın başkanlığında toplanacak Kabine’de yeni kararlar alınıp paylaşılıncaya kadar mevcut tedbirlerin uygulanmaya devam edilmesi gerektiği bildirildiği ifade edildi.

YÜZ YÜZE EĞİTİME KABİNE TOPLANTISI'NDA KARAR VERİLECEK

1 Mart günü yapılacak Kabine Toplantısında eğitim ve öğretime yönelik düzenlemelerin de 4 ayrı risk seviyesine göre belirleneceği beklenildiğinin ifade edildiği açıklamada, 1 Mart 2021 Pazartesi günü, mevcut uygulamaya (15 Şubat’tan bu yana uygulanan; birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan tüm ilkokullarda, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmi ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün seviyelerinde ve tüm bağımsız resmi anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılması, 22 Ocak’tan beri uygulanan; 8.ve 12. Sınıf öğrencileri ile mezunlar için isteğe bağlı olarak açılan destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitimin sürdürülmesine ) devam edileceği ifade edildi.

YENİ SÜREÇ 1 MART'TA BAŞLIYOR

Bolu'da 1 mart günü Kabinede alınacak kararlar çerçevesinde yeni uygulamaya 2 Mart 2021 Salı günü itibariyle başlanabileceği, 1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınacak kararlar çerçevesinde, Bolu'nun da içerisinde bulunduğu ilan edilecek risk grubu seviyesine dair belirlenecek kurallara göre Hıfzıssıhha Kurulumuzca gerekli kararlar alınıp uygulamaya konulacağı belirtildi.

Editör: TE Bilisim