Bolu İli Erozyonu Önleme ve Ağaçlandırma Gönüllüleri Derneği (BEMAD) Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile TEMA Vakfı Bolu İl Temsilcisi ve Temsilci yardımcıları Bolu Valisi Ahmet Ümit’i makamında ziyaret ettiler.

BEMAD ve TEMA’nın Vali Ahmet Ümit’i ziyaretlerine BEMAD Başkanı İrfan Denizli ile Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Tuncel, Turgut Canbaş, Arif Cebeci, TEMA Vakfı Bolu İl Temsilcisi Selma Demirel ile Temsilci yardımcıları Yasemin Sezer, Ayşe Sena Korkmaz ve Gülçin Alpteker katıldılar.

Bolu İli Erozyonu Önleme ve Ağaçlandırma Gönüllüleri Derneği Başkanı İrfan Denizli Vali Ümit’e dernek ve çalışmalar hakkında bilgiler verirken, TEMA Vakfı Bolu İl Temsilcisi Selma Demirel de TEMA Vakfı olarak Bolu genelinde yapılan ve planlanmakta olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Toprakların erozyona karşı korunmasının hayati önem taşıdığını, erozyonla mücadelede de ormanların önemli bir etken olduğunu ifade eden Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Hepimiz ormanlarımıza muhtacız. Bu bakımdan ormanlarımızı nasıl korumamız ve nasıl faydalanmamız gerektiğini iyi bilmeli ve ormanlık alanlarımızı geliştirmeliyiz. Çünkü ormanlık alanlarımız yeraltı kaynaklarımızı besliyor. Gelecek nesillerimize ecdadımızdan emanet aldığımız topraklarımızı koruyarak, ormanlarımızı da geliştirerek bırakmalıyız. Bu bağlamda ormanlarımızı korumak ve erozyonu önlemek için tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz. Tabiat harikası Bolumuzun toprağının, ormanlarının ve doğal güzelliklerinin korunması için siz ve sizin gibi derneklerimizin çalışmalarını önemsiyoruz. Daha önce olduğu gibi bundan sonra da erozyonu önlemeye yönelik yapılacak her türlü faaliyetlerinizde sizlere gerekli desteği vermeye devam edeceğiz. Fidan dikmek bir gönül işidir, insani duygudur. Sizleri toprağın ve ormanın korunmasına verdiğiniz desteklerden dolayı tebrik ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Dünya Erozyonla Mücadele haftası nedeniyle Toprak erozyonu hakkında bazı değerlendirmelerde bulunmak ve görevlerinde başarılar dilemek için Bolu Valisi Ahmet Ümit’e ziyarette bulunan BEMAD Başkanı İrfan Denizli; “Derneğimiz, 1996 yılında Bolu eşraflarından ve zamanın Milli Eğitim Müfettişlerinden merhum Sabri İnceler tarafından kurulmuş olup Bolu ili dahilinde çeşitli mıntıkalarda ve bugün 20-25 yaşlarına ulaşmış ağaçlardan oluşan gayet sağlıklı ormanlar tesis etmiştir. En son 2018 yılında Bolu izzet Baysal ruh Sağlığı ve Hastalıkları hatsa nesi Güney batısındaki 3.0 H.a taşlık alana bir orman tesisi yapmıştır.

Erozyon, ülkeler için sinsi ve tehlikeli bir doğal afettir. Sadece ülkemizden çeşitli erozyonlar nedeniz ile her yıl 500 bin ton civarında verimli toprağımız denizlere, göllere hatta yurt dışına sürüklenerek kaybedilmektedir. Buna karşılık doğal ortamda ve normal şartlarda 1cm. kalınlığında bir toprak tabakasının oluşması için 1000 yıl gibi uzun bir zaman gerekli olduğunu düşündüğümüzde tehlikenin boyutu daha iyi anlaşılacaktır. 11 Kasım günü başlayacak olan ve dünyada kabul edilmiş olan ve Dünya Erozyonla Mücadele Haftası’nın başta ülkemiz ve Dünyamız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, kendim ve yönetim kurulum ve derneğim adına görevinizde başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilisim