Bolu İli Erozyon Önleme ve Ağaçlandırma Gönüllüleri Derneği (BEMAD) Başkanı İrfan Denizli ve BEMAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Bolu’ya yeni atanan Bolu Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı'ya ziyarette bulunarak yeni görevinde başarılar dilediler.

Haber: Ömer Çetinaslan

Bolu İli Erozyon Önleme ve Ağaçlandırma Gönüllüleri Derneği (BEMAD) Başkanı İrfan Denizli ve BEMAD Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından yeni Bolu Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı’ya ziyaret gerçekleştirildi.

Ziyarette, Bolu Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı’ya görevinde başarılar dileyen BEMAD Başkanı İrfan Denizli, Bolu İli Erozyon Önleme ve Ağaçlandırma Gönüllüleri Derneği (BEMAD)  hakkında bilgiler verdi. Denizli, şöyle konuştu:

“Bolu Orman Bölge Müdürlüğüne yeni atanan Şaban Bıyıklı' ya yeni görevinin hayırlı olmasını demek ve bu vesile ile Erozyonla ilgili bazı değerlendirmelerde bulunmak üzere bu gün Bolu İli Erozyon Önleme Ve Ağaçlandırma Gönüllüleri Derneği (BEMAD) Yönetim Kurulu olarak buradayız. Yoğun işleri içerisinde bize de zaman ayırdıkları için Bolu Orman Bölge Müdürümüz Şaban Bıyıklı' ya teşekkür ediyor, yeni görevinin hayırlı olmasını diliyoruz.

Derneğimiz BEMAD 1996 yılında Bolu eşrafından ve zamanın Milli Eğitim Müfettişlerinden merhum Sabri İnceler tarafından kurulmuş olup, Bolu İli dâhilinde çeşitli mıntıkalarda bu gün 20-25 yaşlarına ulaşmış gayet sağlıklı orman alanlarını tesis etmiştir. Derneğimiz, bu çalışmaları yaparken Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ve bünyesinde çalışmakta olan her kademedeki teşkilat mensuplarından çok büyük destekler almıştır. Derneğimizin bundan sonraki çalışmalarında da aynı desteklerin devam edeceğinden hiç şüphemiz yoktur.

“AĞAÇ VARSA EROZYON YOK, EROZYON VARSA AĞAÇ YOK”

Erozyon; ülkeler için çok tehlikeli ve sinsi bir doğal afettir. Sadece ülkemizden her yıl olmak üzere 500 bin ton civarında verimli toprak çeşitli Erozyonlarla kaybedilmektedir. Dolayısı ile topraklarımız verimsiz hale gelmekte ve her türlü bitkilerin yetişmeleri tehlikeye girmektedir. Netice itibari ile iklimler değişmekte, hortumlar, seller meydana gelmektedir. ‘Ağaç varsa erozyon yok, erozyon varsa ağaç yok’ sözünden de anlaşılacağı gibi; erozyonu önlemede en büyük çarenin ağaçları çoğaltmak olduğunu hepimizce bilinmektedir. Hz. Peygamberimiz; ‘Yarın kıyametin kopacağını bilsen bile, elindeki fidanı dik’ demiş. Erozyonun önlenmesi için her türlü bitkinin ve ormanların korunup çoğaltılması gerektiğini hepimizce iyi bilinmektedir. Derneğimiz, BEMAD da karınca kaderince yaptığı çalışmalar ile ağaçları çoğaltıp ve farkındalık yaratmak sureti ile erozyonu önlemek için yapılan her türlü faaliyetlere katkıda bulunmaya çalışmaktadır.”

Editör: TE Bilisim