Son 72 yılın en yoğun kar yağışının gerçekleştiği Bolu’da, Bolu Belediyesi tarafından 60 araç ve 500 personelle yürütülen karla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor. Kar yağışının başladığı günden bugüne kadar sahada olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da çalışmaları yerinde inceledi.

Karla mücadele konusundaki haksız eleştirilerle ilgili de açıklama yapan Başkan Özcan; “Siyasi rakiplerimiz bir eleştiri yapacaklarsa beni eleştirsinler. Belediye çalışanlarıyla dalga geçmesinler. Zaten gece gündüz çalışıyorlar. O insanların gönüllerini kırıyorlar” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi. Kar yağışının başladığı günden bugüne kadar sahada olan Başkan Özcan, özellikle kaldırımların temizlenmesi için alınan araçlarla Kalıcı Konutlar mevkiinde temizlik çalışmalarına katıldı.

“KAPALI OLAN ANA ARTERİMİZ YOK”

Özcan burada yaptığı açıklamada, “Kar yağışı başladığı günden beri bende arkadaşlarımla sahadayım. Geçen yıl belediye tarihinde ilk kez kaldırımları açmak için kullanılan araçlardan 4 tane almıştık. Dün 16 tane daha aldık. Temini çok zordu. Özellikle kaldırımlarda bulunan karları araçlarla arkadaşlarımız açıyor. İnşallah hafta sonu beklenen kadar kar yağmaz ve biraz hava yumuşar ise çalışmalarımız daha da hızlanır. Bunun yanında 60 civarında kepçe ve dozerlerle yollardaki mücadelemizi de sürdürüyoruz. 1950 yılından bu yana yağan en büyük kar örtüsü. Elbette bereketini göreceğiz. Ama şimdi çilesini çekiyoruz. An itibariyle trafiğe açık olmayan ana arterimiz yok. Sokaklarımızın yüzde 90’ına girdi ekiplerimiz” dedi.

“SİYASİ RAKİPLERİMİZ BENİ ELEŞTİRSİNLER PERSONELİMİZİ ÜZMESİNLER”

Başkan Özcan, karla mücadele çalışmalarını eleştirenlere de bir çağrıda bulunarak; “Mücavir saha içerisinde 2 bin 153 km yolumuz var. Her yere yetişmeye çalışıyoruz. 500-600 personelimiz dönüşümlü olarak bu çalışmalara büyük bir özveriyle katılıyor. Esnafımızdan özellikle sadece kendi kapısının önünü temizleme konusunda yardım istiyorum. Siyaseten de olsa kimse haksızlık yapmasın. Eleştireceklerse beni eleştirsinler. Belediye çalışanlarıyla dalga geçmesinler. Burada kaldırım açtıkları makinayı herhangi bir vatandaş kullansa bir saat iki gün kolları kalkmaz. O yüzden siyasi rakiplerimiz bir eleştiri yapacaklarsa beni eleştirsinler. Zaten gece gündüz çalışıyorlar. O insanların gönüllerini, çalışma şevkini kırıyorlar. Vatandaşlarımızdan anlayış bekliyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim