İlimizin yurt yöneticiliği alanında önemli tecrübesi bulunan Berra Kız Yurdu, dinamik kadrosu ve kaliteli yönetim anlayışıyla Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ni tercih eden genç kızlara sıcak bir aile ortamı sunmayı amaçlıyor.

Haber: Selda Selin Say

Berra Kız Yurdu, yeniliklere açık, kaliteli, ilkeli, seviyeli hizmet anlayışıyla ile öğrencilerine rahat, huzurlu, sıcak ve en önemlisi güvenli bir ortam sağlıyor. Kız öğrencilere hiçbir mahrumiyet yaşatmayacak olan bu yurtta güven, konfor ve eğlenceli sosyal aktivite imkânı hemen elinizin altında bulunuyor.

Modern iç tasarımıyla kız öğrencilere kendi alanlarında çalışma imkânı sunan Berra Kız yurdu, deprem yönetmeliğine uygun donanım, düzenli oda temizliği, teras, fitnes – hoby alanları, asansör, ısı yalıtımı, çamaşır ütü odaları gibi imkânları sunuyor. Ahlaklı ve erdemli bir üniversiteli neslin yetişmesine konaklama sunumuyla katkıda bulunan bu yurtta; danışman hizmetleri, iç ve dış güvenlik sistemleri, disiplinli ve güvenli giriş çıkışlar için saatli kart sistemi, her odada, 24 saat sıcak su kullanım imkânı sağlıyor.

“YURDUMUZ 230 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ”

Berra Kız Yurdu kurucusu Huriye Güler, yurdun “5 yıldızlı otel” konforunda inşa edildiği belirterek; “230 öğrenci kapasiteli bir yurttur. Şu an tam dolduk. Olumlu olarak dönüşlerimiz oldu. Hatta biz o kadar dolduk ki maalesef öğrencilerimizi ve velilerimizi geri çevirmek durumunda kaldık. Şu an bizim yurdumuzun kapasitesinin tamamı dolu. Zaten Bolu’da özel yurt olarak sıkıntılar var. Çok az özel yurt var bolu çapında. Hala geliyorlar, arıyorlar biz de maalesef velilerimizi geri çevirmek durumunda kalıyoruz. Öncesinde kayıt yaptıran öğrencelerimiz oldu, onlar odalarını istedikleri gibi tercih ettiler” dedi.

HİZMETTE KALİTE VE HİJYEN ÖNCELİKLERİ

12 yıldır yurt hizmetleri sektöründe görev yapan Emine Darıcı, Berra kız yurdu olarak hijyen ve sosyal mesafe kurallarına önem verdiklerini aktararak;  “Girişte ilk önce öğrencilerimizin ateşini ölçmek adına görevlimiz karşılayacak öğrencilerimizi, daha sonar ortak alanlarda uymaları gereken kurallar var. Zaten bu konuda bağlı bulunduğumuz bakanlık, maddeler halinde bize talimatları gönderdi. Onlara uyacağız. Yemekhane alanında, spor salonunda, etütte, kütüphanede mesafe baş koşul. Mutfakta daha önce açık büfe şeklinde yaptığımız uygulamalarda daraltmaya, kısıtlamaya gidildi. Ekmeklerin normalde dilim ekmek kullanılırken şimdi roll ekmek kullanılacak. Tuzluk, biberlik ve baharat kullanımında bireysel, paketli kullanıma gidilecek.

Gece görevlimiz olsun, gündüz görevlimiz olsun öğrencileri sürekli gözlemliyoruz zaten. Herhangi bir aksaklık sezdiğimizde o bize bildirmese bile biz hemen onu tayin etmek adına öğrencimizle özel ilgileniyoruz. Baktık ki hastalık söz konusuz, pozitif olduğunu da anladık hemen onu karantina odamıza sevkini gerçekleştireceğiz. Sonra tabi ailesiyle görüşürüz. Yakındaysa ailesi gelir alır, uzakta oturuyorsa, onlar için de karantina odalarımızı kullanacağız.” ifadelerine yer verdi.

“GİRİŞLER PARMAK İZİ SİSTEMİYLE YAPILIYOR”

Öğrencilere sağladığı avantajlarla en sık tercih edilen yurtlar arasında yer aldıklarından bahseden Berra Kız Yurdu yönetim memuru Canan Kılıç; “Sabah saat 7 giriş açılışımız, gece saat 12 kapanışımız. Girişler parmak izi sistemiyle yapılıyor. Ardından öğrenci ıslak imzasıyla odasına çıkabiliyor. Yemek saatleri sabah saat 7’de başlayıp, 10 buçuğa kadar sürüyor. Açık büfe kahvaltımız var. Onun dışında akşam saat 3 buçuk gibi başlayıp, 7’ye kadar süren çok kapsamlı bir yemeğimiz, salatalarımız mezelerimizle birlikte aksam yemeğimiz var. Ayrıca ders çalışan öğrencilerimiz için, sınav zamanlarında özellikle gece saatlerinde çıkıp içebilecekleri, gece çorbası var. Bu onlar için çok daha güzel bir durum. Onun dışında yemekhanemiz bulunduğu katta, şark köşemiz öğrencilerin serbest zamanları geçirebilecekleri. Televizyon odamız, terasımız gibi alanlarımız mevcut” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim