TABİPLER HAKLARINI İSTİYOR

Hekimlerin ekonomik ve özlük haklarında düzenleme içeren yasa tasarısının geri çekilmesine ve ocak ayında görüşüleceği söylenmesine karşın hâlâ görüşülmemesine karşı 4 Şubat’a kadar devam edecek “Beyaz Nöbet”, 27 Ocak 2022 günü devam etti. Nöbetin ikinci gününde Bolu-Düzce tabip odalarından hekimler ile sağlık emek-meslek örgütlerinin temsilcileri bir araya geldi.

HABER: ASLI AKIŞ

Ankara'da bir araya gelen Bolu Düzce Tabip Odası üyeleri, sağlık çalışanlarının özlük hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için çağrı yaptı, “Tasarı Meclis'e getirilene kadar Beyaz Nöbet'teyiz” dedi. Oturumda Beyaz Yürüyüş’ten Beyaz Forum’a, 15 Aralık G(ö)REV eyleminden Beyaz Nöbet’e uzanan “Emek Bizim, Söz Bizim” eylem sürecinin haklarımız alınana kadar kararlılıkla yürütülmesi değerlendirmeleri yapıldı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), sağlık çalışanlarının özlük hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için "Beyaz Nöbet" eylemi başlattı. Bolu Düzce Tabip Odası Başkanı Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serpil Yıldız beraberinde Bolu Düzce Tabip Odası üyeleriyle birlikte #BeyazNöbet'in ikinci gününde Anakara’da sağlık emek-meslek örgütlerinin temsilcileri ve milletvekilleriyle sorunları ve çözüm önerileri birlikte konuşmak üzere bir araya geldi.

“BEYAZ NÖBETİMİZİ TUTTUK”    

Bolu Düzce Tabip Odası Başkanı Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serpil Yıldız; “26 Ocak- 4 Şubat arasında ‘Beyaz Nöbet’ eylemimiz var. Bu kapsamda 27 Ocak’ta Ankara’da merkez konseyimiz ve diğer illerden gelen tabip odası yönetimleriyle birlikte beyaz nöbetimizi tuttuk. Çalışma şartlarımızın düzeltilmesi ve özlük haklarımızla ilgili taleplerimiz var. Bunlar karşılanmadığı taktirde 8 Şubatta G(ö)revde olacağız.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim