Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla bıçakçılar da bayram mesaisine başladı. Bolu’da 45 yıldır bıçakçılık yapan Ahmet Kebapçıoğlu “Müşteri yoğunluğu geçen seneki gibi değil, düşük. Bu da hayat pahalılığından ileri gelse gerek” dedi.

Haber: Cansu Gürz

Bolu’da neredeyse yarım asırdır bıçakçılık yapan Ahmet Kebapçıoğlu bu seneki müşteri yoğunluğunun geçen seneler gibi olmadığını belirterek, müşterilerini bıçaklarını biletmek için bayram gününü beklememeleri konusunda uyardı.

KURBAN KESİMİNDE KULLANILACAK BIÇAKLARIN PÜF NOKTASI

45 yıldır Bolu’da bıçakçılık yapan Ahmet Kebapçıoğlu, “Kurban kesiminde kullanılacak bıçakların püf noktası; kesim bıçağı ayrı, yüzme bıçağı ayrı, et sıyırma bıçağı ayrı ve doğrama bıçağı ayrı olması lazım. Bıçaklarda kullanılan malzemenin kaliteli çelik olması lazım” diyerek bıçağın kesimdeki önemini vurguladı.

 FİYATLAR 104TL-150 TL ARASINDA DEĞİŞİYOR

Kebapçıoğlu kurban kesme bıçağı fiyatları hakkında bilgiler vererek; “Bıçak fiyatları çeliğe zam geldiği için bıçak fiyatları uçuyor. Ortalama 104 TL,115 TL,120TL, 150 TL bıçağına göre. Yüzme bıçağı, özelliği deriyi kesmemesidir. Kemik sıyırma bıçağı, et doğrama bıçağı, küçükbaş kesim, büyük baş kesim bıçağı, bunların hepsi çelikten. Yüzme bıçağı, kesme bıçağı, kemik sıyırma bıçağı, doğrama bıçağı hepsi ayrı ayrı olması onların açısından iyi olur. Bende 50 TL’den başlar 700 TL’ye kadar bıçak var. Bıçağın kalitesine, çeliğine göre hepsi değişiyor. ” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim