Boluspor, TFF 1’inci ligin son haftasında kendi sahasında Manisaspor ile karşı karşıya geldi. Kırmızı beyazlılar, mücadelenin ilk yarısını 3-0 önde kapattığı karşılaşmada Manisaspor’u 4-0 mağlup etti. Boluspor’un 4 golünü de Poepon attı. Boluspor aldığı sonuçla Play-Off biletini cebine koydu.

Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa, Manisaspor karşısına; Melih, Umut, Ramazan, Alim, Fatih Turan, Yusuf Emre, Guido, Musa Sinan, Akabueze, Poepon on biri ile çıktı.

Kırmızı beyazlıların yedek kulübesinde ise, Sabri, Arapi, Abdülkadir, Necati, Hakan, Burak, Furkan Demir yer aldı.

Manisaspor ise Boluspor karşısına; Yağızcan, Metin, Mertan, Bakaki, Erman, Sebaihi, Ümit Yasin, Emre, Hakan, Hüseyin, Alper on bir ile çıktı.

Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa, kart cezalısı Andre Santos’un yerine Akabueze’ye orta alanda görev verirken, Musa Sinan’ı ise Jansen’in yerine görev verdi.

POEPON ÖNE GEÇİRDİ

Karşılaşmaya Boluspor’un vuruşu ile başlandı. Maçın 10’uncu dakikasında Manisaspor, gole yaklaştı. Sebaihi’nin vuruşunu Melih köşeden kornere tokatladı. Boluspor maçın 11’inci dakikasında öne geçti. Akabueze seri çalımlarla ceza sahasına girdi. Akabueze, bomboş durumdaki Poepon’e topu aktardı. Poepon topu düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi. Boluspor bu golle maçta 1-0 öne geçti. Boluspor maçın 15’inci dakikasında 2’inci gole çok yaklaştı. Umut uzaklardan çok sert vurdu, top yan direkten oyun alanına geri döndü. Boluspor mücadelenin 27’inci dakikasında bir kez daha pozisyon buldu. Musa Sinan kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda sert vurdu, top direkten auta çıktı.

POEPON 2’LEDİ

Boluspor maçın 43’üncü dakikasında 2’inci golü buldu. Yusuf Emre’nin ara pasında ceza sahasında topla buluşan Poepon yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Boluspor bu golle skoru 2-0’a getirdi. Karşılaşmanın ilk yarısına 1 dakika süre ilave edildi.

POEPON 3’LEDİ

Boluspor ilk yarının son anlarında 3’üncü golü buldu. Özgür’ün ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Poepon kendisinin ve takımının 3’üncü golünü Manisaspor filelerine gönderdi. Maçın ilk yarısı Boluspor’un 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Manisraspor’un vuruşu ile başlandı. Boluspor ilk yarıdaki on biri ile ikinci yarıya başladı. Boluspor maçoın 56’ıncı dakikasında 4’üncü gole çok yaklaştı. Poepon, sert vurdu, top üst direkten oyun alanına geri döndü. Boluspor maçın 57’inci dakikasında ilk oyuncu değişikliğini yaptı. Abdülkadir oyuna girdi, Akabueze oyundan çıktı.

POEPON 4’LEDİ

Boluspor maçın 61’inci dakikasında 4’üncü golü buldu. Poepon orta sahada kazandığı topla ceza sahasına kadar girdi, Hollandalı oyuncu yerden bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Boluspor’da maçın 65’inci dakikasında 2’inci oyuncu değişikliği yapıldı. Özgür oyundan çıktı, Burak oyuna girdi. Boluspor’da son oyuncu değişikliği 73’üncü dakikada yapıldı. Poepon oyundan çıktı, Furkan oyuna girdi. Karşılaşma Boluspor’un 4-0 üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonuçla Boluspor Play-Off’ a kaldı.

 

Editör: TE Bilisim