Bolu Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) yaz okulları başlıyor. Bolu Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Dr. Ferdi Kılıç, “Asıl hedefimiz öğrencilerin ilgileri doğrultusunda ufuklarını açabilmek; onları bilimle teknolojiyle, sanatla tanıştırabilmek ve BİLSEM olanaklarını onlarla paylaşarak ilerde onların başarı sağlamalarının önünü açmaktır” dedi.

Haber: Cansu Gürz

Bilim ve Sanat Merkezleri Yaz okulları Bolu’da ilk kez uygulanacak bir proje, kayıtlar ise tamamlandı. Bolu BİLSEM Müdürü Dr. Ferdi Kılıç kayıtların tamamlandığını ve öğrencilerin atölyelerde çeşitli etkinlik ve çalışmalarla yeteneklerini keşfetmek için sabırsız olduğunu kaydetti.

6 FARKLI ATÖLYEDE EĞİTİMLER AÇILDI

Öğrencilerin çeşitli alanlarda özel eğitmenler yardımıyla çalışmalarını sürdüreceğini dile getiren Dr. Ferdi Kılıç, “BİLSEM Yaz Okulları projenin adı. Milli Eğitim Bakanlığının bu sene ilk defa uyguladığı ve Bilim ve Sanat Merkezlerinde diğer örgün eğitimde bulunan çocuklara açtığı bir proje. Diğer okullardaki çocuklar yazın 1 ay boyunca Bilim ve Sanat Merkezlerine gelerek BİLSEM ’in atölyelerinden faydalanma imkânı bulacaklar. Şuan Bolu Bilim ve Sanat Merkezi bünyesinde 6 farklı atölyede eğitimler açtık. Robotik Kodlama, düşünme eğitimi atölyesi gibi. Akıl ve zekâ oyunları gibi. İlkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde gruplar oluşturularak bu atölyelerden öğrencilerimizi faydalandıracağız. Tabi bu atölyeleri verecek olan öğretmenlerimizde bu atölye konularında özel eğitimli öğretmenler.” şeklinde konuştu.

“BU İMKÂNLARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI SAĞLADI”

İl çapında 191 başvurunun hepsinin kabul edildiğini aktaran Dr. Kılıç, uygulamanın MEB’in sağladığını söyleyerek, “Şuanda il çapında 191 başvurumuz var. 191 başvuru üzerinden bu atölyelerde çocukları faydalandıracağız. Milli Eğitim Bakanlığının 2022 yılında ilk defa uygulamış olduğu bir proje. Bilim ve Sanat Merkezi normalde üstün zekâlı, özel yetenekli öğrencilerin eğitimi için açılan resmi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Özel Eğitim Kurumları. Diğer örgün eğitimde bulunan öğrencilerinde bu olanaklardan, bu imkânlardan faydalanması için yazın 1 ay boyunca bu eğitimleri diğer öğrencilerimize, Bolu’muzla buluşturacağız. Bu imkânları Milli Eğitim Bakanlığı sağladı.” dedi.

EĞİTİMLER TEMMUZDA BAŞLAYACAK

Ferdi Kılıç BİLSEM yaz okullarının ücretsiz olduğunu ve 4 hafta sürecek olan eğitimlerin amacının öğrencilerin ufkunu açarak onları geleceğe hazırlamak olduğunu belirterek, “Eğitimlerimiz 18 Temmuzda başlayacak 14 Ağustosa kadar devam edecek bir zamanı kapsamaktadır. Tabi bu bir aylık süre içerisinde çok fazla bizim hâkim olduğumuz alanlarda proje çıkması zaman alabilir ama biz bilim ve sanat merkezi olarak bu atölyeleri, tematik atölye diyoruz biz bunlara. Biz atölyeler içerisinde değişik yarışmalara ulusal, uluslararası projelere katılım sağlayabiliyoruz. 2020 yılında Teknofest’te Türkiye birincisi olduk mesela bu atölyelerden sağladığımız imkânlarla, yaptığımız projelerle. Ayrıca Konya’da girişimcilik fuarına katıldık. Türkiye çapında iş adamlarının gelmiş olduğu bir fuarda kadına şiddete yönelik ürünler ortaya koyduk, onları sergiledik ve TÜBİTAK yarışmalarında Türkiye derecelerimiz var. Bunların hepsi bu tematik atölyelerden alınmış eğitimlerle ortaya çıkan, belli bir zaman isteyen, süreç isteyen projeler, çalışmalar ama bu bir aylık zaman içerisinde yani bizim bu yaz kursunda asıl hedefimiz şu gelen öğrencilerin belki ilgileri doğrultusunda ufuklarını açabilmek; onları bilimle teknolojiyle, sanatla tanıştırabilmek ve BİLSEM olanaklarını onlarla paylaşarak belki ilerde onların da böyle projelerde, böyle etkinliklerde başarı sağlamalarının önünü açmaktır. Eğitimlerimiz kesinlikle ücretsiz, ücretsiz olarak da devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim