Tamamen doğal ürünlerinin lezzetiyle damaklarda tat bırakan Binbal Bal Evi, Bingöl’ün tescilli ürünü olan doğal balı ile Bolulu vatandaşları bekliyor.

Bolu’da, Bahçelievler Mahallesi Şemsi Ahmet Paşa Caddesinde hizmete açılan Binbal bal evi; Bingöl’ün tescilli ürünü süzme bal, çıta bal ve karakovan bal çeşitleriyle Bal Evi’nde vatandaşların beğenisine sunuluyor.

“37 ENDEMİK BİTKİ VE 900 BİTKİNİN BULUNDUĞU YAYLALARDAN GELEN BAL”

Bingöl’ün doğal balının gönül rahatlığıyla sofralarda tüketilebilir olduğunu söyleyen Bal Evi İşletme Sahibi Ahmet Küçükkeskin, “Binbal Bal Evi, Bingöl’ün Genç ilçesi bal diyarı olan, 37 endemik bitki 900 ballı bitkinin bulunduğu yaylalardan üretici bir firmadır. Arılar sadece 2 bin 400 rakımlı sarıçiçek yaylalarında besleniyor. Tadı o yüzden bu kadar özeldir. Tamamen organik yetiştirilen ve laboratuvarlardan analizleri yapılan tedarikçi firmamızdır. Türkiye’nin hiçbir yerinde şubesi bulunmamaktadır. Sadece Bingöl’de kendi mağazasında satış yapmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belgelendirilmiştir. Gönül rahatlığıyla sofralarda tüketilebilecek bir baldır. Bingöl balının diğer ballardan ayıran özelliği çok endemik bitkinin ve ballı bitkinin olması bu bala kendine has bir aromasının olmasıdır. Glikoz, şurup gibi hiçbir katkı maddesi yoktur. Kendine has bir tadı vardır. Ülkemizdeki bal çeşitleri arasında aroma farklılığıyla tercih edilen Bingöl balıdır. Bingöl’deki satış fiyatıyla şuan buradaki fiyatlarımız aynıdır” ifadelerini kullandı.

“%100 ORGANİK VE KATKISIZ”

Küçükkeskin, sahte bal satışına karşı dikkatli olunması konusunda uyarıda bulunarak, “Bal güven meselesidir. Eğer güvendiğiniz birisinden bal alırsanız bal almış olursunuz. Güvenmediğiniz bir yerden istediğiniz kadar tahlil yapın istediğiniz kadar belge göstersinler sahte bal ise o sahte baldır. Lezzeti boğazı yakmaması, balın kesilmemesi, çıta balların aralarına suni petek konulmadığını anlamamız gerekiyor. Arının kendi bal mumuyla balını yaptığı petekler kullanılmalıdır. Balı arada satılan satıcılardan değil de balcıdan almak daha güven vericidir. Bizim kara kovan balımızda, çıta balımızda kesinlikle arada petek yoktur. Bal tamamen organik bir şekilde kovanlarda yapılan bir baldır. Bingöl’ün bu güzel balını, Bolulu hemşerilerimize sundukları için tedarikçi firmamıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“BAL BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR”

Balın, Covid 19 salgınına karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyleyen Keskin; “Covid 19 salgının bağışıklık sisteminin düşük olduğu ve hastalığın daha çok etki gösterdiği söyleniyor. Burada pandemi ve balı yan yana getirdiğimizde balın içerisinde bulunan sodyum, kükürt, magnezyum, fosfor ve bunun gibi birçok enerji veren doğal minareleri barındırdığı için %100 bağışıklık sistemini güçlendirir. Her yaş grubunun ihtiyacı olduğu minareleri bal ile alması mümkündür. Balı polenle tüketmelerini tavsiye ediyorum. Arı tüm çiçeklerden aldığı özleri peteğin içine bırakır. Daha sonra o enzimleri salgılayarak bal haline getirir. Daha doğrusu enzimsiz baldır. Belirli ölçülerle süzme bal ile karıştırılıp kullanabilirler. Bu şekilde bağışıklık sistemini güçlendirebilirler” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim