Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol, Bolu'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede mRNA aşısı olan risk gruplarına hatırlatma dozunun uygulanmasına başladığını söyledi.

Haber: Aslı Akış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın “mRNA aşısı olan risk gruplarına hatırlatma dozu uygulanacak” yönündeki açıklamasının akabinde ilimiz merkezi, ilçeler ve köylerde, sisteme tanımlanan vatandaşlar, randevularını alarak hatırlatma aşılarını yaptırmaya başladı.

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı aşı ekipleri, Bolu kent merkezine bağlı Demirciler köyünü ziyaret ederek, Demirciler Köyü Sosyal Tesisi ve Köy Konağında köy sakinleri ile bir araya gelerek, aşılama faaliyetlerini yürüttü.

Aşılama faaliyetine katılan Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Emin Demirkol, köy sakinlerine Kovid-19 ile mücadele konusunda bilgi verdi ve aşılama konusunda çağrı yaptı.

“HATIRLATMA DOZLARI UYGULANMAYA BAŞLADI”

Demirkol, aşılama faaliyetlerinde hız kazanıldığına dikkat çekerek; “Bolu Valiliğimizin öncülüğünde köylerimizde aşı kampanyamıza devam ediyoruz. Sayın Bakanımızın Bilim Kurulu’nda yapmış olduğu açıklamayla birlikte şu anki aşılama faaliyetimiz hız kazanmış oldu. 2 doz BioNTech mRNA aşısı olmuş olan vatandaşlarımızın, özellikle 60 yaş üstüne ve 18-60 aş arası kronik hastalığı olan gruplara ve sağlık çalışanlarımızın 3. dozları da hatırlatma dozu olarak dün itibariyle açılmış oldu." şeklinde konuştu.

“AŞILAMAYLA BİRLİKTE SALGINDA KONTROLÜ ELİMİZE ALMIŞ OLACAĞIZ”

Aşılamada süreci olum bir şekilde yürüttüklerine işaret eden Demirkol; “Biz de bugüne kadar yapmış olduğumuz köy gezilerinde, bugünkü köy gezimizde de Demirciler Köyü’nde hatırlatma dozu anlamında bütün köy halkına duyurduk ve vatandaşlarımızın da hatırlatma dozunu olmalarını yerinde sağlıyoruz. Şu anda da bu köyümüzde hem yaşlılarımıza hem de 18-60 yaş arası kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın hatırlatma dozları ve 1 ve 2. dozda eksik aşıları varsa onların yapımı, ikna anlamında hep bir koldan çalışmaları yürütüyoruz diğer köylerimizde de olduğu gibi. İnşallah aşılamayla birlikte salgında kontrolü elimize almış olacağız. Sayın Bakanımızın da günlük uyarıları bu noktada oldukça önemli ve vatandaş üzerinde de ciddi bir etki oluşturmuş oluyor. Yine Sayın Valimizin konuyla ilgili yakın takipleri, talimatlarıyla da Bolu’da süreci olumlu bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz.” açıklamasında bulundu.

EKSİK AŞILILARIMIZ VAR”

Muhammed Emin Demirkol, Bolu bu noktada yüzde 77 ile 2 doz aşı oranını tamamlayan ve mavi renge bürünen ilin olduğunu vurgulayarak; "Bu noktada ben hassasiyet gösteren bütün vatandaşlarımıza ve fedakarca çalışan bütün sağlık personelimize çok teşekkür ediyorum. Özellikle 2 doz Sinovac üzerinde süre geçmiş olan ve bakanlığımızca 3. dozları açılmış olan vatandaşlarımız var, eksik aşılılarımız var." dedi.

“HEDEFİMİZ YÜZDE 100”

Hem hastaneye yatışlarda hem de pozitiflerde eksik aşının sıkıntısının yaşandığını ifade eden Demirkol, "Bu noktada da 1.dozda, 2.dozda veya 3.dozda kimin ne kadar eksik aşısı varsa mutlaka hızlıca tamamlamalarını öneriyoruz. Biz de onları köylerde, işyerlerinde, organize sanayide, askeriyede, toplu olan bütün yerlerde ziyaret ederek yerinde aşı hizmetini Sayın Bakanımızın talimatıyla ve valimizin koordinasyonunda uygulamaya çalışıyoruz. Bolu iyi noktada fakat daha iyi olabilmesi ve eksik aşıların bir an önce tamamlanması lazım. Yüzde 77 olan hedefimizi yüzde 100 olarak güncellemiş durumdayız. Bütün vatandaşlarımızı aşıya davet ediyoruz. Özellikle dün Bilim Kurulu’nda Sayın Bakanımızın açıklamış olduğu gebelerin ve anne adaylarının aşısının tam olması özellikle bu varyantta büyük önem arz ediyor. Bu konuda bir kez daha hassasiyeti belirtmek isterim." İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim