Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğrencileri BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Hacer Alpteker öncülüğünde sosyal sorumluluk projeleri kapsamında “Bir Kitapla Gülümset” sloganıyla kitap kampanyası başlattı.

Haber: Aslı Akış

BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğrencileri Gamze Demir, Pınar Güleş, Buse Şeker, Hayrunisa Durak, Dilara Tahtacı, Bekir Türkyılmaz, Sinem Er, Cumali Ekinci, Feyza Önal, Merve Tekinok, Gamzenur Aslan, Melike Tarakçı, Büşra Çetinkaya, Hilal Çelebi, danışman hocaları Hacer Alpteker sosyal sorumluluk dersleri kapsamında Mardin’de İlkokul ve ortaokuldaki yaklaşık 120 öğrenciyi  “Bir kitapla gülümset” projesi ile sevindirdiler.

Hayırseverlerin yardımıyla aldıkları kitapları öğrencilere ulaştırarak anlamlı bir projeye imza atan Hemşirelik Bölümü öğrencileri daha fazla ihtiyaç sahibi çocuğa ulaşıp onları mutlu etmek ve okumanın güzelliğini onlara aşılamak için çağrıda bulunuyor.

120 ÖĞRENCİYİ BİR KİTAPLA GÜLÜMSETTİLER

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Büşra Çetinkaya, Öğretim Görevlisi Hacer Alpteker önderliğinde başlattıkları kitap kampanyası hakkında bilgiler vererek;  “Mardin’de bulunan bir köy okulunda durumu olmayan, ihtiyaç sahibi öğrenciler için bir kitap kampanyası başlattık. Bu kitap kampanyasının bütçesini sponsorlardan, durumu iyi olan tanıdıklarımızdan ve akrabalarımızdan elde ettik. Bu şekilde de Mardin’deki köy okuluna kitap bağışı yaptık. Projemize yaklaşık 2-3 aydır devam ediyoruz. Sona doğru yaklaştık. İlkokul ve ortaokul kapsamında yaklaşık 120 öğrenci olmak üzere bu şekilde bu şekilde ulaştık. Bizim şuanda hedefimiz Mardin’di. Daha sonra ilerlersek diğer illerde durumu olmayan öğrenciler içinde bir şeyler yapmak isteriz. Kampanyamızın adı “Bir kitapla gülümset”. Çok fazla kitleye ulaşamadığımız için çok fazla ses alamadık açıkçası. Herkes bir şekilde yardımda bulunursa, daha fazla köy okulunda daha fazla ihtiyacı olan öğrenciler için hep birlikte güzel şeyler yapabiliriz. Öğrencilerimizin ihtiyacı olan kitapları onlara ulaştırmak istiyoruz. Onların ihtiyaçlarını karşılamak ve her öğrencinin kitaba ulaşmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“AMACIMIZ HİÇ KİTABI OLMAYAN ÖĞRENCİLERE ULAŞMAKTI”

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Bekir Türkyılmaz, okumanın büyük öneme sahip olduğunu düşündüklerini dile getirerek;  “Hacer hocamızın dersleri böyle sosyal projeler üzerine olduğu için sürekli insanlara yardım ve farkındalık mücadelesini içine katarak yapıldığı için derslerinde bu yüzden dersimizin adı sosyal sorumluluk dersi. Biz 14 arkadaşımızla beraber bu projeye başladık. Bu projede önceliğimiz asıl ihtiyacı olan kişilere ulaşmaktı. Burada Mardin’de bulunan bir okulun kütüphanesinin olmadığını ilk ve ortaokulun birlikte olduğu öğrendik. Amacımız hiç kitabı olmayan öğrencilere ulaşmaktı. Hatta okulda bulunan öğretmenlerden ihtiyaçları olan kitapların listesini de aldık. Buna göre o kitapları temin ederek ulaştık. Gerçekten oradaki öğrencileri mutlu etmek, okumanın güzelliğini görmek, insanların gelecekleri için yatırım yapmaları için okumanın büyük bir öneme sahip olduğunu düşünerek böyle bir projeye katıldık. Gerçekten bizi de bu mutlu etti” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim