Bolu İl Müftülüğü tarafından korunmaya muhtaç çocuklar konusuna dikkat çekmek, bu konudaki vicdani sorumluluğu hatırlatmak ve onların aile ortamında büyümelerine katkı sağlamak amacıyla "Bir Yetime Aile Olmak" konulu koruyucu ailelik paneli gerçekleştirildi.

Bolu İl Müftülüğü Konferans Salonunda Moderatörlüğü’nü Bolu İl Müftü Yardımcısı Fadime Arslan’ın yaptığı panele, Bolu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Gelişimcisi Esra Yıldırım, Bolu İl Müftülüğü Vaizi Hatice Büşra Türkcan Çifçi ve Koruyucu Aile olan Kadı Camii Müezzin-Kayyım'ı Yakup Sarı katıldı.

Açılış konuşmasında Müftü Yardımcısı Fadime Arslan ayet ve hadislerden örnekler vererek yetimlerin korunması gözetilmesinin önemini belirtti.

Panelistlerden Bolu İl Müftülüğü Vaizi Hatice Büşra Türkcan Çifçi konuşmasında, "Dini referanslar bağlamında koruyucu ailelik" hakkında Kur’an ve sünnette yetim konusuna temas etti. Yetim kelimesinin kullanımları, 22 ayette ele alındığı, Kur’an’daki yetim örnekleri ve Hz. Peygamber (S.A.V)’in konuyla ilgili Hadis-i Şeriflerinden bahsetti. Dinimizin evlat edinmeyi uygun görmemesine karşın koruyucu aileliği önerdiğini vurguladı. Bir çocuğun aile ortamında sevgi ve şefkatle büyümesinin hem çocuk, hem de toplum menfaatine uygun olduğunu ifade etti. Bu hususta mahremiyet eğitimine önem verilmesi ve çocuğun öz ailesi ile görüştürülmesi gerektiğini de dile getirdi.

Çocuk Gelişimcisi Esra Yıldırım ise,  Koruyucu aile olabilmek için gerekli şartları, kimler koruyucu aile olabilir ve çocuk aileye geldiği zaman neler yapılması gerektiğini aktardı.

Son olarak Koruyucu Aile olan Kadı Camii Müezzin-Kayyımı Yakup Sarı da; koruyucu aile olmak için önce ev halkının bilinçli olması, çocuğun aileye dahil olduktan sonra hayatlarında nelerin değiştiğini anlattı ve koruyucu aile olunmasını tavsiye etti.

Editör: TE Bilisim