3 maçta alınan 4 puan, rakipleri değerlendirdiğimizde daha fazla olması gerek.

Ligin ilk iki maçı yaklaşık birer saat eksik oynanmış. Altınordu mücadelesinde kaçan penaltılar, net pozisyonlar.

Tablo gösteriyor ki takım maçlara yeteri kadar konsantre olamıyor. Kim sağlayacak konsantrasyonu? Öncelikle takımın başındaki yöneticiler, teknik heyet, kaptanlar, takımın deneyimli futbolcuları. Sonrasında taraftarlar, şehirdeki futbol ve spor sevdalıları ama oynanan üç maç konsantrasyonda problem olduğunu gözler önüne seriyor. Kaçan 5 puan var, lig sonunda bu puanlar aranmaz umarım. Boluspor çokta doğru bir oyun şablonu ve oyuncu seçimi ile sahaya çıkmamasına rağmen.

Altınordu mücadelesi son yılların en renkli müsabakaları arasında yer alır. Atılan goller organize hücum varyasyonlarından ziyade bireysel yeteneklerin performansına bağlı durumda. Nitekim bu maçta gösterdi ki, o ayakların skoru alamadığı her maç sorun yaşanır. Defansif problemler de devam etmekte.  İkinci devrede yapılan oyuncu değişikliklerinin orta sahayı zor geçebilen Altınordu takımını maça nasıl ortak olduğunu gösterdi. Ama bir şey yapılmalı. Kaldı ki Boluspor'un bu haftaya kadar oynadığı rakipleri muhtemelen lig sonunda ilk 7 takımın içinde yer alamayacaktır. Görece daha kolay rakipler.  Müsabakada Boluspor takımı iki penaltı kaçırırken, rakip Altınordu son dakikada bir penaltı kaçırdı, daha önce kazandığı penaltıyı ise gole çevirebildi. Bol pozisyonlu bir maç olmamasına rağmen direk maçın kaderini etkileyecek birçok durum yaşandı maç içinde. Yalnız verilen penaltı kararlarında saha içindeki hakemler yetersiz kaldı maalesef, VAR sistemi devreye girerek doğru kararlar verilmesini sağladı. Ligdeki diğer maçlara da baktığımızda hakemlerimiz sezona formsuz başladı.

Önümüzdeki süreçte Pendik deplasmanı ve içeride Göztepe maçları var,  Pazar'dan Cuma'ya iki maç oynanacak, sonraki haftayı ise Boluspor takımı maç oynamadan BAY geçecek. Diğer takımlar için yaklaşık 2 hafta ara fırsatı yakalayacakken, Boluspor 3 haftaya yakın ara vermiş olacak. Geçmiş yıllardaki gibi milli arada eksikliklerimizi kapatacağız mealindeki maç sonu açıklamaları ile karşılaşmamak dileğiyle.