Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf OdaBaşkanı Mustafa Altındal vatandaştan alınan poşet parasına büyük tepki gösterdi. Altındal, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın aldığı bu karara saygılıyız. Ama biz pazar esnafı olarak vatandaştan poşet parası almayacağız. Kendi cebimizden karşılayacağız” dedi.

‘Tüm halkımızı kendi esnafından, pazar yerinden alışverişe davet ediyorum’ diyen Altındal, “Bu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın almış olduğu bir karardır. Sonuçta bizde bu kararlara saygılıyız fakat biz yıllardır pazarcı esnafı olarak poşet masraflarını kendi cebimizden karşılıyoruz. Biz zaten ürünü satarken sıkıntı yaşıyoruz, birde poşet parası alamayız. Şuan pazar yerlerinde bu sistem uygulanmamaktadır. Bir tane maydanoz dahi olsa poşet parası almıyoruz. Poşetlerde marketler hem reklamını yapıyor hemde para alıyor. Bu bana göre ayrı bir tuzaktır. Burada marketlerin poşet üzerinde kendi reklamını yapması ve bunun parasını da vatandaşa ödetmesi bence etik değil. Bizim pazarcı esnafımızın ne satarsa satsın poşetlerinin üzerinde dahi hiçbir reklamı yoktur. Her alış verişte şeffaf poşetlerle her ürün alındığında ücretsiz poşet vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Marketlerin poşetlerin üzerine reklam bastıklarını ve vatandaşın parası ile reklam yaptığını ifade eden Altındal, “Benim şahsi fikrim poşet parası almak müşteriyi kaçırır. Şimdi biz yıllardır poşeti ücretsiz veriyoruz, bizden götürüsü yok. Ama marketlere getirisi var nedir. Vatandaş markete giderek halen dört poşete bir TL veriyorsa yazıklar olsun. Vatandaş gitsin kendi yerel esnafından alsın. Kendini beğenmiş Bolunun üst seviye zenginlerine, üst seviye siyasilerine sesleniyorum, siyasi olarak seçim dönemlerinde beş yıldan beş yıla gariban pazarcının soğuk elini sıkanlara sesleniyorum. Siz her zaman alt tabakadaki insanları ayakta tutun ki yarın bir gün ne size zarar olsun, nede devlete zararı olsun.” dedi.

Editör: TE Bilisim