Bolu Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından her ay düzenli olarak yapılan Bizim Mahalle etkinliğinin bu ayki durağı İhsaniye Mahallesi oldu.

İhsaniye Mahallesi’nde düzenlenen etkinliğe Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu, Zerrin Biçen, daire müdürleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Pilav dağıtımı ile başlayan etkinlikte ilk konuşmayı İhsaniye Mahallesi Muhtarı Mustafa Demir yaptı. Demir, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra Belediye Folklor ekibi tarafından sergilenen halk oyunları gösterisi izleyenlerin beğenisini topladı.

Etkinliğin devamında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediyesi tarafından yürütülen projeler hakkında konuştu. Başkan Yılmaz şunları söyledi; “Mahallelerimizle ilgili bu çalışmamıza uzun zaman önce başladık ve devam ediyoruz. Şu an Bolu’nun en önemli mahallelerinden birisindeyiz, gelecek projelerimizin yoğun olduğu bir yerdeyiz. Bolu, önümüzdeki süreç içinde Büyüksu projesi ile su ile şehrin bütünleştiği, Kuruçay deresi ıslahıyla suyla şehrin bütünleştiği, Borazanlar Mahallesinin bir bölümünde yapılacak bir çalışma ile yine su ile iç içe olunduğu şehrin su ile bütünleştiği, D-100’ün trafiksiz yeşil yol haline dönüşmesi, Atatürk Orman Parkı ile bütünleşmesi, yeni yapımına başlanan Köroğlu Parkı ve Valilik önündeki park 140 dönümlük park olarak D-100’le birleşmesi, insanların rahat edebilmesi, yani yeşilliklerle suyun bütünleşiği ve ormanla da kavuştuğu bir il olarak geleceğe yürüyecektir.

“Yılsonu itibariyle konforlu bir kentte yaşayacağız”

Biz 13 yılı bitirdik ekibimizle bu çalışmaları sürdürüyoruz. Sürekli altyapı ile uğraşıyoruz. İnşallah bu yıl sonu itibariyle hedefimiz çekirdek Bolu’da altyapısı biten, yerlerin tamamını asfaltlayıp rahatlamış bir Bolu’yu hep beraber yaşayacağız. Şu an asfalt çalışmalarımız sürekli devam edecek ve yılsonu itibariyle asfaltlanması ve kaldırım taşı döşenmesi bitmiş olacak ve konforlu bir kentte yaşamaya başlayacağız.

“Sağduyu ve destek için teşekkür ediyorum”

Bu yılsonu itibariyle Allah nasip ederse, bir Avrupa kentinde altyapı nasıl bittiyse, Bolu’da da aynı şekilde bitecek. Ani gelen yağışlarda Türkiye’nin en önemli şehirlerinde yollar sele dönüştü araçların sürüklendiği, insanların boğulma tehlikesi atlattığı olayları Bolu’da görmeyeceğiz. İnşallah hayal ettiğimiz bütün bu çalışmaları bu yılsonu itibariyle herkes hissedecek. Gelecek yıl ise yeni mahalle olan köyler dahil tamamı konforlu bir kent haline dönüşecek. Böyle bir kenti oluşturma konusunda büyük gayretler içindeyiz. Ama her şeyden önce her mahallede yaptığımız çalışmalarda muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Bolu Halkı’nın da bize çalışmalarda gösterdiği sağduyu ve destek konusunda onlara da şükranlarımızı ifade ediyorum. Her mahallede yaptığımız çalışmalarda devletin bir çok kurumunu görüyorsunuz. İnşallah bu kurumlar da müşterek çalışarak Bolu’yu refahlı bir hale dönüştürecek.

“İhsaniye Mahallesi Bolu’nun en görkemli mahallesi olacak”

Şu an belediye meydanı ile ilgili çalışmamız son aşamada. Belediye binası yapılıyor, yan tarafta yeni bir binaya başlayacağız. Ondan sonra da mevcut belediye binası ile yandaki otel yıkılacak. Orada bir demokrasi meydanı girişi olacak. Aşağı Taşhan artık hizmete açılmak üzere, Yukarı Taşhan’la aşağı Taşhan’ı birleştireceğiz. Yukarı Çarşı’nın da inşallah artık restorasyonuna başlıyoruz. Pazar yeri ile ilgili uzun yıllardır çalışıyoruz. Pazaryeri projesi fizibilitesi ile ilgili bakanlar kuruluna sunmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verilmiş durumda. Bakanlar Kurulundan karar çıktıktan sonra kentsel dönüşüm alanı haline gelecek, o projenin içeriği de şu an şekillendi, çok önemli bir proje haline gelecek. Şu an önümüzde duran stadyum Karaçayır’a taşınacak, buranın projesi de bitmiş durumda avan proje. Bu mahalle Bolu’nun en görkemli mahallesi haline dönüşecek. Eğer ne hale dönüşeceğini görmek isterseniz de hemen stadyum projesini internetten inceleyebilirsiniz. Bunlar bittiği zaman inşallah Bolu şu an Türkiye’de yaşanabilir kentler içinde zaten ilk 3’te gözüküyor, bizim hedefimiz ise, Bolu Halkıyla muhtarlarımız ve dairelerimizle bütünleşerek, inşallah dünyada yaşanabilir kentler arasında girmek için en ciddi adımları attığımızı bilesiniz. Sizlerden aldığımız kuvvet ve destekle Bolu’yu geleceğe taşıma noktasında azimli davrandığımızı bilmelisiniz. Çok yerde çok iş yapıyoruz öyle olunca da hatalarımız oluyor. Bu hatalarla ilgili bizi bilgilendirmenizi istiyoruz.

“Şehrimizi dünya kenti yapmak istiyoruz”

Biz şehrimizi bir dünya kenti yapmak istiyoruz. Bu konuda birikimimiz tamam, irademiz tamam, kararlılığımız tamam. Bu konuda Allah razı olsun Bolu Halkı da bize destek oluyor. Öyleyse bahanemiz de yok. Bu birlik ve beraberlik devam ettiği müddetçe, Bolu’nun bu konuma geldiğini hep beraber göreceğiz inşallah. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın inşallah. Ülkemizin şartları gereği bir çok sıkıntılarımız var, bir çok şehitlerimiz var. 15 Temmuz’da bir darbe girişimi ile karşı karşıya geldik. FETÖ denen, içimizden çıkan ve bizim her şeyimizi kullanan, askeri üniformamızı kullanan, bütün kurumlarımıza giren, kendi silahlarımızla bizi vuran bir terör örgütü haline dönüşen FETÖ pisliğinden kurtulma noktasındaki 15 Temmuz akşamı Bolu Halkının belediye önünde gösterdiği duyarlılığı gördük. O gün orada kimler olduğunu Bolulular biliyor. O gün orada olmayanlar sonradan yiğit kesildiler. Ama o gün orada o akşam orada duranlar yiğitlerdir. O yiğit Boluluların önünde saygı ile eğiliyorum. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin, gazilerimize Allah acil şifa ve uzun ömür versin. Eğer bu birlik ve beraberliğimiz devam edecekse ki edeceğine inanıyorum. Sizlerle beraber hem Türkiye çok ileri noktalara gidecek Bolu’muz da dünya kenti olacak diyorum.

Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından Belediye Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan Bizim Mahalle Dergisinin dağıtımı yapıldı. Bizim Mahalle etkinliği kurulan stantların gezilmesi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim