Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erhan Bayram, 19 Haziran günü İLKSAN ilçe temsilciliği seçiminin gerçekleşeceğini duyurarak merkez ilçe adaylarını tanıttı. Bayram, “İLKSAN ilçe temsilciliği seçiminde merkez ilçe adaylarımız Ümit Özşahin ve Gürkan Demirgen hocalarımıza, desteklerini bekliyoruz” dedi.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Türk Eğitim Sen Bolu Şube Binası’nda konuşan Erhan Bayram, İLKSAN ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İLKSAN İlçe temsilci seçimleri dolayısıyla konuşan Bayram, İLKSAN’ın geçmişten bugüne tarihçesinden bahsederek, İLKSAN’ın ele geçirilmeye çalışıldığını iddia etti.

“PEŞKEŞ ÇEKİLMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

İLKSAN’ın kapatılmasını ve mal varlıklarına el konulması yönünde girişimler olduğunu hatırlatan Bayram, bu girişimlere müsaade etmeyeceklerini dile getirerek, “İLKSAN 1943 yılında ilkokul öğretmenleri sağlık ve sosyal yardım sandığı olarak kurulmuştur. 78 yıldır üyelerine birçok kalemde yardım ve desteklerini sürdürmekte olan İLKSAN, 1990’ların başında hatırlanacağı üzere “verdim ise ben verdim” sözüyle ülke gündemine gelmiş, tartışmalara neden olmuş ve bu süreç sandığımızın kayyuma devredilmesine kadar gitmiştir. 1996 yılında Türk Eğitim-Sen üyeleri kayyumdan borç içerisindeyken seçimle devraldıkları İLKSAN’ı bugün 12 milyar civarında nakit varlık ve sayısız taşınma sahibi olarak yönetilir hale getirmiştir. İLKSAN’ın bu birikimleri gerçekleştirirken üyelerine toplamda 4,5 milyar TL’yi aşkın karşılıksız yardımda bulunduğu gibi, bir taraftan da ihlas hizmetlerini sürdürmeye devam etmektedir. Görülen odur ki bu birikim son zamanlarda bir takım merkezlerin iştahını kabartmıştır. İştahı kabaran sendikal organizasyon önce geçmiş seçimlerde İLKSAN’ı ele geçirmeye çalışmış, fakat sandık üyeleri buna sandıkta izin vermeyince sandığın kapatılması ve mal varlığına el konulması için çaba sarf etmiştir. Bizler eğitim çalışanlarımızın birikim ve emekleriyle bu noktaya gelmiş olan İLKSAN’ımızın birilerine sorumsuzca peşkeş çekilmesine müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“KAPATMAK İÇİN DEĞİL, YAŞATMAK İÇİN VARIZ”

Merkez ilçe temsilcilerini tanıtarak üyelerden destek bekleyen Bayram, “Bu anlayışla 19 Haziran 2021 Cumartesi gibi saat 09.00-17.00 saatleri arasında 50. Yıl Ortaokulu Salon’unda yapılacak olan İLKSAN ilçe temsilciliği seçiminde merkez ilçe adaylarımız Ümit Özşahin ve Gürkan Demirgen hocalarımıza, ayrıca ilimize bağlı ilçelerimiz de Türk Eğitim-Sen, İLKSAN delege adaylarımıza, İLKSAN üyesi eğitim çalışanlarımızın desteklerini bekliyoruz. Bu delege seçiminde Türk Eğitim-Sen delegelerine vereceğiniz destek İLKSAN’ımızı yaşatmak ve geliştirmek için bir fırsat olacaktır. İLKSAN’ımızı kapatmak için değil, yaşatmak için varız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim