İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, Seben Gölü’nde yapılacak olan macera parkuru ve diğer çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Alanda yapılacak çalışmalarla, her türlü sportif faaliyetlere katılan insanların ihtiyaçlarını karşılamayı amaçladıklarını ifade eden Köstereli, “Bu çalışmanın bitirilmesiyle birlikte o alanda bölgemiz için çok güzel tesislere kavuşmuş olacağız” dedi.

Seben Gölü’nün son yıllarda çevresi ile birlikte çok önemli bir alan haline geldiğine dikkat çeken İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen Seben Gölü Adro Park projesinin detaylarından bahsetti.

Köstereli konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bolu İlinde yaklaşık 51.00 hektarlık Köroğlu Kültür ve Turizm Koruma Gelişimi sahası olarak Turizm alanıyla Seben Göleti’de bunun içersinde. Bizde İl Özel İdaresi, Bolu Belediyesi ve Seben Belediyesi ortaklığıyla birlikte Doğu Marmara Kalkınma Ajansının açmış olduğu Kültür ve Turizm ölçekli alt yapı mali destek programı çerçevesinde bir proje hazırladık. Bu proje Seben Göleti Adro Park ismiyle 2015 yılında MARKA tarafından kabul edildi. Aynı yıl 8’inci yıl sözleşme imzaladık. Bu proje iki etaptan oluşuyor. Birinci etapta öncelikle Seben Gölü. Buradaki asıl amacımız neden bu projeye girdiğimiz. Büyük bir alan turizm alanı ilan edilmiş, Seben Gölü’de çevresiyle birlikte çok önemli bir alan haline dönüştü. İnsanların sürekli gelip gittiği hatta hafta sonu yapılan kano yarışmaları gibi bir takım sportif faaliyetler yapılabiliyor. Buralara sürekli insanlar gelip gidiyor. İnsanların geçici konaklaması ve günlük aktiviteleri yapabilecekleri tesislere ihtiyaç var bu alanlarda. Biz bunu düşünerek bu tesisleri karşılamaya bu ihtiyaçları karşılamaya yönelik öncelikle burada hareket ederek projeyi şekillendirdik. Projenin birinci aşaması Seben Göleti civarında Seben Gölünün kirlenmesini önlemeye yönelik 7–8 tane yayla var. Bu yaylaların atıklarının bir yerlerde biriktirilmesi yine içme suyu ihtiyaçlarının karşılanması yaylaların hem de buradan faydalanacak olan insanların çim taşı döşeme, güneş enerjisiyle ilgili sistem birinci sıradaki tesislerin 2016 yılında yapımını gerçekleştirdik. Şuan da geçici kabul aşamasında.”

Köstereli açıklamasının devamında şunları söyledi; “İkinci aşama olarak yine bu projenin devamı olabilecek şekilde macera parkuru, yürüyüş parkurları çalışmaları kamp merkezleri ve ekipmanları şeklinde ilana çıktık. Bunlarla birlikte de hedeflenen orada belirlediğimiz alanlarda bundan sonra yapılabilecek zamanlarda her türlü sportif faaliyetlere katılan insanların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmek, günü birlik tesisler şeklinde bir çalışma. Bu çalışmanın bitirilmesiyle birlikte o alanda bölgemiz için çok güzel tesislere kavuşmuş olacağız.”

Editör: TE Bilisim