Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Anadolu Otoyolu'ndan Bolu Sanayi Bölgesine tır parkı gerektiğine işaret ederek, konuyu Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin ve Ak Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü’ ye ilettiğini söyledi. Ateş, “Acilen 20 kilometrelik mesafenin ortasına, 10 kilometrelik alan içerisine mutlaka bir otobana giriş-çıkışı gerekiyor” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, ilimizde otoyolun batı ile doğu giriş-çıkışı arasındaki mesafenin yaklaşık 20 kilometre olduğunu belirterek, Sanayi tesislerinin olduğu bölgedeki tırların, şehrin tam ortasında kalan hat üzerinden doğu ve batı giriş-çıkışlarına ulaşımının zor ve sıkıntılı olduğunu vurguladı.

Ateş, bölgeye tır parkının da yapılmasının planlandığını aktararak, projenin olumlu karşılık bulacağını düşündüklerini kaydederek;  Bolu’nun gelişmesine baktığınız zaman mücavir alan sınırlarının sınırlandırılması Büyük Ova ile sınırlandırılmış. Bir tarafta da Dağkent’in bölgesinde sıkışmış bir alandayız. Dolayısıyla şehir bu alan içerisinde genişlemek üzere, nüfusunda yoğunlaşması üzerine gittikçe hem insan trafiği artacak hem araç trafiğimiz artacak. Bu nokta da Bolu’nun Batı ve Doğu girişi ve çıkışı arasındaki mesafe de yaklaşık olarak 20 km civarında. Bizim özellikle Arçelik bölgesinin kümelenmiş bir sanayi tesislerinin olduğu bölge var. Orada da büyük araçlarımız var. Tırlarımız var. Onlarda şehrin tam ortasında kalan bir hat üzerinde giriş ve çıkış olma noktasında Doğu ve Batı’ya ulaşmaları zor ve sıkıntılı oluyor. Dolayısıyla bu nokta da bizim acilen Bolu’nun 20 km’lik olan bir mesafenin ortasında 10 km’lik alan içerisine mutlaka bir otobana giriş ve çıkış gerekme. Dolayısıyla biz bu konuda karar verecek mercii değiliz. Hep beraber Bolu olarak bu nokta da karar vereceğiz. Belediyemizle, Belediye Başkanlığımızla yaptığımız görüşmelerde çok olumlu bakılıyor. Hem oraya bir tır parkı hem de sanayimizin orada yarın bir gün Organize Sanayimizin ıslah organize sanayiye çevrilmesi noktasında yeni yatırımcılarında çekilmesi noktasında önemli bir yer” ifadelerini kullandı

“BOLU’YU  RAHATLATACAK BİR PROJE”

Bu konuda karar merci olmadıklarını dile getiren Ateş, durumu yetkililerle görüştüklerini ve cevap beklediklerini ifade ederek; “Baktığımız zaman orada tır parkının da gerçekleştirilebileceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla bunu vekillerimizle de birebir konuşma imkânımız Milletvekili Fehmi Küpçü Bey ile olmuştu. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin Bey’e de ilettik. Hakikaten olumlu bir proje. Bütün Bolulu bu projeden mutlu bir şekilde, arkasında destekleyecek şekilde yer alacağını düşünüyorum. Trafik açısından Bolu’yu da rahatlatacak bir proje. Hem sanayinin kümelenmiş bir bölgesi. Yaklaşık olarak şuan orada sanayi bölgesinde 5 bin kişi var. Yaklaşık 20 tane büyük firmamız var. Her geçen günde büyüyor. Oranın da ıslah organize edileceğini düşünürsek, bir de tır parkı alanı oradan çıkartabilirsek hakikaten önemli bir proje olur.

"BAKAN YARDIMCIMIZ FATİH METİN’DEN HABER BEKLİYORUZ"

Önce siyasilere bu konuyu ilettik. Dolayısıyla İl Başkanımızın bizi ziyaret etmesini bekliyoruz. İl Başkanlığımızla birebir konuşarak bu noktada bir çalışma yapacağız ama Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin Bey’den de haber bekliyoruz. Çünkü Ulaştırma Bakanlığıyla direkt kendisinin temas edeceğini söylemişti. Onlardan haber bekliyoruz. Siyasilerimiz biliyor. Bize de bu nokta da görev verilirse siyasilerimizle birlikte Bakanımız ile görüşmek isteriz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim