Bolu Belediyesi “Meslek Edindirme Kursları” ile son 6 ayda 130 farklı kurs düzenleyerek önemli bir başarıya imza attı.

Bolu Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde açılan Meslek Edindirme Kursları binlerce kişiye istihdam kapısı olmaya devam ediyor. “Hayat Boyu Öğrenme Projesi” kapsamında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Meslek Edindirme Kursu, (BOLMEK) 10 Ekimde başlayan 2016-2017 eğitim öğretim döneminin ilk 6 ayında mesleki, teknik, sosyal ve kültürel alanlarda 130 kurs düzenleyerek önemli bir başarıya imza attı. İlk 6 ayda yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı kurslarda başarılı olanlar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı katılım belgesi almaya hak kazanıyor.

NİTELİKLİ ELEMANLAR YETİŞTİRİLİYOR

Açılan mesleki ve teknik kurslar ile el sanatlarından aşçılık ve kalfalığa, bilişim teknolojilerinden giyim üretim teknolojisine kadar birçok alanda eğitim veriliyor. Kurslara katılan kursiyerler Halk Eğitim Merkezi öğretmen ve usta öğreticileri tarafından verilen derslerle zorlu bir eğitime tabi tutuluyor. Kurslar, “Nitelikli eleman” yetiştirilmesine katkı önemli katkılar sağladığı gibi kursiyerlere de yeni iş kapıları açıyor.

AYNI ZAMANDA SOSYALLEŞME ARACI

Sosyal ve kültürel kurslar da toplum için büyük önem arz ediyor. Boş vakitlerini sanatla veya kişisel gelişimleri için faydalı uğraşlarla değerlendirmek isteyen çok sayıda kişi tercihlerini ebru, tezhip, hüsn-i hat, bağlama, keman, piyano, diksiyon, yabancı dil gibi sosyal ve kültürel kurslardan yana kullanıyor.

Editör: TE Bilisim