Yangın, sel, deprem, heyelan gibi doğal afetlerde gerek müdahale ekipleri gerekse de sosyal desteklerle hemen yardıma koşan Afet ve Acil Durum Bolu İl Müdürlüğünde 25 kişilik AFAD Gönüllüsü Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketi sonrası yardım ve destek için yola çıktı.

Haber: Aslı Akış

Geçtiğimiz ay Doğu Karadeniz'de yaşamı olumsuz etkileyen sel, bu kez Batı Karadeniz Bölgesi'ni vurdu. Sağanak yağış Bartın, Sinop, Kastamonu ve Karabük'ü felç etti. Dereler ve çaylar taştı, evleri ve işyerlerini su bastı.

Afet ve Acil Durum Bolu İl Müdürlüğü AFAD Gönüllüsü 17 erkek, 7 bayan ve 1 arama kurtarma teknisyeni sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yapılan çalışmalara destek olmak ve yardım amacıyla sabah saat 11.00’de il müdürlüğü binasında bir araya gelerek gerekli bilgilendirmelerin ardından otobüsle sel bölgesine hareket etti.

Kastamonu'da meydana gelen sel felaketi ile AFAD Başkanlığının talebi üzerine geçtiğimiz günlerde de Bolu AFAD olarak bölgeye 1 İl Müdürü 1 Şube Müdürü ve 4 Arama Kurtarma Teknisyeninden oluşan ekip sel bölgesine yönlendirildi.  İl Müdürü Çavuş’ta Muğla'dan Kastamonu’ya intikal etmişti.

“HEM DESTEK OLACAĞIZ HEM GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRECEĞİZ”

Bolu'da Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) gönüllüsü Dilek Yıldırım, sel bölgesinde vatandaşlara yardım edip yanlarında olacağı için mutluluğunu ifade ederek; “Çok mutluyum insanlara yardım edeceğim için. Oturup seyretmektense basitte olsa bir şey yapıp yardım etmek istiyorum. Empati yapıyoruz, çok üzülüyoruz. En azından bu şekilde bir yardımda bulunursak üzüntümüz biraz olsun hafifler. Afet bölgesindeki selzede vatandaşlarımızın yanında olursak hem onlara destek olmuş oluruz hem de görevimizi yerine yetirmiş” şeklinde konuştu.

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde meyandan gelen sel nedeniyle yapılan insani yardım faaliyetlerine destek amacıyla bölgeye giden ekip 18 Ağustos Çarşamba günü Bolu’ya geri dönecek.

Editör: TE Bilisim