Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yılında Bolu Anıt Park Meydanı'nda düzenlenen törenle anıldı. 7’den 70’e tüm vatandaşların katılımıyla Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 9’u 5 geçe sirenler çaldı, vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79’uncu yılında Anıt Park’ta düzenlenen törenle anıldı. Törene, Bolu Valisi Aydın Baruş, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bolu Garnizon Komutanı Vekili Abdulkadir Kavuncu, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, il müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anıt Park’ta bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Saat 9’u 5 geçe sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Tüm Bolu’da hayat durdu; yoldan arabası ile geçenler durdu, yürüyenler durdu ve saygı duruşunda bulunuldu.

Anma programı, Anıt Parkın ardından Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bordo Salonda yapılan program ile devam etti. Anma programı, tıka basa dolu olan salonda, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Bolu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Cemal Güney günün anlam ve önemini ifade eden bir konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından Bolu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından sahnelenen oratoryo büyük beğeni topladı.

Editör: TE Bilisim