Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 87. Yıl dönümü Bolu Platformu öncülüğü ve Bolu Valiliği ile Bolu Belediyesi iş birliğinde farklı etkinliklerle kutlanacak.

Haber: Aslı Akış

Bolu Platformu Başkanı Orhan Uçar ve platform üyeleri  “17 Temmuz Atatürk’ün Bolu’ya gelişi etkinliği ve Bolu platformunun bu güne kadar gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgiler vermek üzere basın mensupları ile bir araya geldi.

Bu kapsamda basın mensuplarına program akışıyla ilgili paylaşımda bulunan Bolu Platformu Başkanı Orhan Uçar, “Atatürk’ümüzün Bolu’ya gelişi yakışır bir şekilde kutlanacak” vurgusu yaptı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 87. yıl dönümü biz dizi etkinliklerle kutlanacak. Bolu Platformu’nun Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesi iş birliğinde düzenlediği program kapsamında 16 Temmuz Cuma ve 17 Temmuz Cumartesi 9 farklı etkinlik yapılacak. Cuma akşamı Bolu Belediyesi Binası önünde halk konseri ile başlayacak etkinlikler 17 Temmuz Cumartesi günü 09.30 Atatürk’e Saygı Bisiklet Turu ve 10.00’da Atatürk’ün Bolu’ya gelişi Atletizm Yarışı ile sürecek. İki etkinlik de Karacasu’dan başlayarak, Valilik binası önünde sona erecek.

SPORSAL AKTİVİTELER YAPILACAK

Aynı gün saat 10.00 ile 11.00 arasında Bolu Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneği Anıtpark ve İzzet Baysal Caddesi üzerinde yamaç paraşütü gösterisi düzenleyecek. Saat 10.30’da ise Bolu Valiliği önünde Off-Road yarışı başlayacak ve 45 dakika sürecek.

SEÇİLMİŞ KADINLARA PLAKET VERİLECEK

Günün anlam ve önemine ilişkin yine 17 Temmuz Cumartesi günü saat 19.30’da Gazelle Resot Spa otelde Bolu’nun seçilmiş kadınlarına plaket takdim edilerek,  Bolulu aşçılar tarafından hazırlanmış Atatürk’ün sevdiği yemekler takdim edilecek. Bu etkinlik ile Türk Kadını’nın seçme ve seçilme hakkını kazanmasında önemli bir yeri olan Atatürk’ün Bolu ziyaretine vurgu yapılacak.

“ATATÜRK’ÜMÜZÜN BOLU’YA GELİŞİ YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE KUTLANACAK”

Programa ilişkin bilgilendirme toplantısı ise Bolu Platformu tarafından yapıldı. Çalışmalara ilişkin bilgi veren Bolu Platformu Başkanı Orhan Uçar,  “17 Temmuz Atatürk’ümüzün Bolu’ya gelişiyle ilgili iki ay önce başladığımız bir program çerçevesinde; Bu program çerçevesinde yaklaşık 11 tane etkinliğimiz söz konusu. Bu etkinliklerimizin 2 tanesini Sayın Vali Yardımcı’mız kanalıyla dışarıda bırakıldı. 9 tanesiyle ilgili aşağı yukarı 2 aydan beri sürekli çalışıyoruz. Geçen en son toplantıda hemen hemen büyün etkinliklerin alt yapısını tamamladık. Umarım Atatürk’ümüzün Bolu’ya gelişini yakışır bir şekilde kutlanacak bir etkinlik gerçekleşir ve Bolu’muza da yakışır bir etkinlik gerçekleşir. Bu minvalde etkinliğimizin en önemli bölümü ‘Bolu Valiliği Resmi Program’ çerçevesinde gerçekleşmesi çok önemli. Sadece konseri Belediye’mizle beraber gerçekleştireceğiz” dedi.

“HALKIN KUTLADIĞI BİR ETKİNLİK OLMASINI HEDEFLEDİK”

Atatürk’ün Bolu’ya gelişini halkla kutlamak istediklerine dikkat çeken Uçar, “Belediye Başkan Yardımcı’mız Rasim Bey’le görüşmemizde tamamını birlikte gerçekleştirelim diye bir konsensüs sağladık. Mehtap Mısırlı Hanımefendi ile birlikte ziyaretimizde. Zaten böyle bir etkinlik, onun etkinliği, bunun etkinliği diye bir şey olamaz. Atatürk’ümüz hepimizin Atatürk’ü. Hep birlikte kutlarsak ancak anlam kazanır. Bizim de amacımız zaten bu etkinliği yapmamızda süre gelen rutin bir programlarla etkinlikler kutlanıyordu. Biz de bunu daha geniş kapsamlı yapıp, içine maratonu, yarışı tiyatrosu, folkloru… Sanatsal ve sporsal faaliyetlerle daha böyle kapsamlı yaparak, halkı da içine alarak halkın kutladığı bir etkinlik olmasını hedefledik. Umarım dilediğimiz gibi gerçekleşir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim