Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, başbakan iken kullandığı uçakta kokain bulunduğunu iddia eden Gelecek Partisi Kurucu Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na sosyal medya hesabı üzerinden seslendi.

Haber: CANSU GÜRZ

Gelecek Partisi Kurucu Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 26. Başbakan’ı Ahmet Davutoğlu “Bir devletin haysiyeti, milletin haysiyeti olan ve ‘Bizim cumhurbaşkanlarımızın, başbakanlarımızın kullandığı uçak’ diye belki de bir müze gibi sunulması gereken bir uçak, üzerinde ay yıldız olan bir uçak, kokain ile yakalandı.” İfadelerini kullandı. Bu sarsıcı iddianın ardından siyasetçilerden cevap gecikmedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan sosyal medya hesabından Gelecek Partisi Başkanı Davutoğlu’na seslenerek, “Gelecek Partisi Gn Başkanı Sn. Davutoğlu, bu ülkenin gerçekten geleceğini düşünüyorsa susmamalıdır.7 Hazirandan sonra ne oldu, sizi niye görevden aldı beyefendi? Hangi konu da ters düştünüz? Bunları anlatmaz sus pus kalırsanız vatandaş size niye oy versin?” dedi.

AHMET DAVUTOĞLU KİMDİR?

Uluslararası ilişkiler uzmanı, akademisyen ve büyükelçi, Gelecek Partisi'nin kurucu genel başkanı Ahmet Davutoğlu, eski dışişleri bakanı, eski başbakan vekili, Adalet ve Kalkınma Partisinin 2. genel başkanı ve 26. Türkiye başbakanıdır. 2014–2016 yılları arasında AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık görevini sürdürmüştür. Bu görevinden önce 2009–2014 yılları arasında Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan 60. Türkiye Hükûmeti ve 61. Türkiye Hükümeti’nde Dışişleri Bakanı olarak yer almıştır. 2003–2009 yılları arasında o dönem başbakanlık yapan Erdoğan'ın ve Abdullah Gül'ün dış politika danışmanlığını yapmıştır. 2011, Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti Konya milletvekili olarak meclise girmiştir. Başbakanlık görevinden 22 Mayıs 2016 tarihinde istifa etmiştir.

 

Editör: TE Bilisim