Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, meclis üyelerinden, “Bana sahip çıkın. Valinin onu ezmeye, zulüm etmeye çalışmasına izin vermeyin” diyerek yardım isterken, belediye meclisinden kurban bağışı için yeniden izin alındı.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Meclisi Temmuz Ayı 1’nci Oturumunda, belediyenin kurban bağışı toplayabilmesine dair gündem maddesi görüşüldü.  Görüşme öncesinde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Meclis Üyelerine seslenerek, destek istedi.

“BİZ VALİLİĞE TABİ BİR KURUM DEĞİLİZ”

Bolu Belediyesinin, Valiliğe tabi olmadığını ifade eden Özcan, “Bakın Valiler geliyor, gidiyor… Belediye başkanları da geliyor gidiyor ama belediye başkanları bu şehirde yaşamaya devam ediyor.  Valiler çekip gidiyor, yani biz hancıyız, valiler yolcu. Burada sahip çıkmanız gereken şu, biz valiliğe tabi bir kurum değiliz. Biz halk tarafından seçilmişiz. Yarın öbür gün sizden biri belki çocuklarınızdan birisi seçilecek. Bir gün devrin iktidarı buraya vali atayacak ve o vali o devrin belediye başkanına zulüm etmeye kalksa ne hissedersiniz? O yüzden burada bana sahip çıkın” dedi.

“BAŞKAN, TANJU ÖZCAN DİYE EZDİRMEYİN“

Yarın farklı durumlar yaşansa da zulme karşı tutumun aynı kalması gerektiğini belirten Özcan, “Şu şehrin belediye başkanı, Tanju Özcan diye ezdirmeyin. Yarın başkası gelecek buraya, yarın Kamuran Avcı olacak, ona yapılırsa da bu yanlış olacak. Bu kapıyı açmasına izin vermeyin. Şehrin seçilmişi kim olursa olsun, valinin onu ezmeye, zulüm etmeye çalışmasına izin vermeyin” ifadelerini kullandı.

OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERİLDİ

Özcan’ın konuşmasının sonrasında 2022 yılı içerisinde Kurban Bayramı hususunda yapılacak ayni ve nakdi şartlı bağışların kabul edilmesi için oylama yapıldı. Özcan, kararın Vali Erkan Kılıç’ın her yıl için karar alınmasını istemesi üzerine görüşüldüğünü belirtti.

Belediye Meclisinde yapılan oylama ile Bolu Belediyesinin 2022 yılı için kurban bağışı yardımı almasına, oy birliği ile karar verildi.

 

Editör: TE Bilisim