Bolu Belediyesi’nde 1200 çalışan personel, yerel bir internet haber sitesinde kendilerini hedef alan haberden duydukları rahatsızlığı yargıya taşıdı.

Bolu’da yerel haber internet sitesinde yayınlanan “Bolu Belediyesi’nde Grup Seks Skandalı” başlıklı haber karşısında Bolu Belediyesi’nin tüm çalışanları tek yürek oldu.  Gazetecilik etik ve ilkeleriyle hiçe sayan, tüm belediye çalışanlarının kişilik onurunu zedeleyen, aile birliğine kast eden haber karşısında sessiz kalamayan 1200 çalışan, toplu halde Bolu Adliyesi’ne gelerek sözde iddiaları gündeme taşıyan internet sitelerine karşı suç duyurusunda bulundu.

“SESSİZ KALMADIĞIMIZI GÖSTERMEK ADINA ŞİKAYETTE BULUNUYORUZ”

Adalet Sarayı önünde belediye personelleri adına bir basın açıklaması yapan avukat Funda Bulut, haberin tüm belediye personellerini, ailelerini ve yakınlarını rahatsız ettiğini belirterek, “Sizlerin de bildiği üzere kurban bayramı arifesinde tüm belediye çalışanlarımızı zan altında bırakan çok çirkin bir haber basında yer aldı. Söz konusu haber biz belediye çalışanlarının kişilik haklarını ağır suretle ihlal edici, kamuoyunda belediye çalışanlarına yönelik olumsuz duygu ve düşünce uyandıran bir haberdi. Bugün burada bulunan birçok arkadaşımızın anılan haber nedeniyle toplum önündeki itibarları, aile birliği içindeki güvenleri ve yakın çevrelerinden gelen olumsuz tepkiler nedeniyle büyük üzüntü yaşamaktadırlar. Bizler burada tüm belediye çalışanları olarak, gazetecilik ve habercilik etik ilkelerine aykırı olan, onurumu gururumuzu rencide edici bu habere karşı tepkilerimizi ortaya koymak ve sessiz kalmadığımızı göstermek adına toplanmış bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

“1200 PERSONELİN TAMAMI ŞİKAYETÇİ OLACAK”

Bolu Belediyesi’nde yaklaşık 1200 çalışan bulunduğunu ifade eden Avukat Bulut, “Şu an burada bine yakın personelimiz bu haberden dolayı duydukları üzüntü nedeniyle şikayetçi olmak istediklerini bildirdiler. Biz de böyle bir girişimde bulunmaya karar verdik. Kamu hizmetlerinin aksamaması adına şu an bir kısım personelimiz burada bulunamamakta. Ama ilerleyen saatlerde onlar da buraya gelerek şikâyette bulunacaklardır.”  diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından belediye çalışanları gazetecilik mesleğini zedeleyen sözde haber sitesi sahibi ve haberin paylaşan bir başka haber sitesi hakkında suç duyurusu dilekçelerini yetkililere teslim etti.

Editör: TE Bilisim