Bolu Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Miraç Kandili sebebiyle 10 bin kişilik kandil pilavı dağıtıldı. Demokrasi Meydanı’nda kurulan stantta halka kandil pilavı ikram eden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, başta Bolu halkı olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Miraç Kandilini kutladı.

Bolu Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından her kandilde olduğu gibi mübarek Miraç Kandili’nde de halka kandil pilavı dağıtıldı.

10 bin kişilik pilav, öğle namazı sonrası Demokrasi Meydanı’nda kurulan stantta Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan tarafından vatandaşlara ikram edildi.

“BİZLERİ BİRLEŞTİREN, KUCAKLAŞTIRAN GÜNLER”

Dağıtımında bir konuşma yapan Başkan Yılmaz; “Pilav dağıtımımız, Bolu Belediyesi’nde gelenek haline geldi. Bütün kandillerimizde, özel günlerimizde, mübarek günlerimizde vatandaşlarımızla kucaklaşıyoruz. Bu günler bizleri birleştiren, kucaklaştıran günler. İnancımız gereği mübarek günler. Şu an İslam âleminin, ülkemizin ve dünyanın hali belli. Dualarımızda da diyoruz ki; ‘Artık bundan sonra insanlık kendine, özüne dönsün. Müslümanlar özüne dönsün. Çilelerden arınsın.’ Bu dünya hepimize yetecek kadar yaradan tarafından yaratılmış. İnşallah bunun nimetini algılarız. İnşallah buna göre de davranışlarımızı tanzim ederiz. Ülkemiz için de sıkıntılı günlerden geçiyoruz. İnşallah bir an önce bu sıkıntılar sona erecektir. Ama önemli olan birlikteliğimizi ve dayanışmamızı sürdürmektir. Karşımızdakine insan olarak bakalım yeter diyorum. Miraç Kandili İslam alemi için özel bir gün. Ben bu vesile ile tüm İslam âleminin kandilini kutluyorum. Hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim