Bolu Belediyesi ile Burj Al Babas Termal Tesisleri arasında, geçtiğimiz yıllarda yapılan çalışmalara ilave olarak, jeotermal hatlar, ısıtma hatları, içme suyu, parke taşı, bordür taş gibi alt ve üst yapı işleri için 23 Milyon bedelle yeni sözleşme imzalandı.

Bolu Belediyesi ve Burj Al Babas arasında, geçtiğimiz yıl imzalanan sözleşme ve bu yıl yapılan yeni sözleşme ile toplamda 35 Milyon TL’lik anlaşma yapılmış oldu. Anlaşması imzalanan işlerin 2017 yılının sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

23 Milyon TL’lik yeni anlaşma, Bolu Belediyesinde imzalandı. İmzaya, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, Burj Al Babas Sahibi Mehmet Emin Yerdelen, katıldı.

Anlaşma imzalanmadan önce bir açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz şöyle konuştu; “Geçen sene hem kendimizin ürettiği büzlerle kendi işimizi yaparken, bir de Allah razı olsun Sarotla yaptığımız anlaşma gereği onların işlerini de yaptık. O anlaşmadan da 10 milyon TL’lik iş yapmışız geçen sene. Geçen sene Burj Al Babas’ın termal tesisin altyapı işlerini Bolu Belediyesi, olarak biz yaptık. Şimdi de yeni anlaşmayı yapıyoruz. Bu anlaşmanın miktarı da 23 Milyon TL. Bunları duyunca bir belediye başkanı olmanın ötesinde bir Bolulu olarak, gurur duyuyoruz. Hepimiz bu işten kar ediyoruz. Piyasa şartlarının altında yapmamız lazım ki bir yapalım. Bunu yaparken de, bizim kar etmemiz lazım. Bu arada da Mudurnu Belediyesi’nin altyapısı da çok ciddi anlamda revize olması lazım. Mudurnu’nun geleceğinin planlanması lazım. Bu konuda birlikte iş yaptığımızı Mudurnu Belediye Başkanı ile Bolu Belediyesi aynı zamanda Burj Al Babas yetkilileri bir müştereklik içinde hedefe yürüdüğümüzün bilinmesini de isterim. Bu konuda işin asıl altyapısını yapacak olan bizim şirketimiz, oranın Genel Müdürü Necmi Bey’i de gayretleri için tebrik ediyorum. Böyle bir yükün altına girip de bunu da yapacak güçte olmamız ise Bolu açısından çok büyük bir avantajdır. İnşallah bu avantajdan öncelikle bütün ilçelerimizin, emrinde olduğumuzu, Sayın Başkanımızın sayesinde örnek olacağımızı, hatta çevre illerimizde de altyapı çalışmalarına girecek güçte olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”

Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl ise Bolu Belediyesi’ne teşekkür ederek “Geçen sene 600 dönüm arazideki altyapıyı bitirdiler. Çalışmaları bizzat gördük. Tabi orada muntazam bir altyapının oluşması ilçenin genel kanalizasyonunun sağlıklı çalışmasına vesile olacak. İlçemizin su ve kanalizasyon hatları 1986 yılında yapılmıştı. Şuan iflas etmiş durumda. Alaaddin ağabeyimizin desteği ile inşallah İller Bankası’ndan alacağımız destekle ilçemiz altyapısını da yapacağız. Alaaddin ağabeyimiz bizlere her zaman destek oluyor. Kendisine teşekkür ediyorum. Yapılan bu sözleşmenin taraflara ve ilçemize de hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim