Kadınlar voleybol 1. Ligi Final etabında ikinci maçına çıkan Bolu Belediyespor sahadan 3 – 0 galip ayrılarak Sultanlar ligine çıkmayı garantiledi. Finallerin bitmesine 1 maç kala üst lige çıkmayı garantileyen Bolunun Sultanları son maçını Kalecik Belediyesi takımıyla oynayacak.

Türkiye Voleybol Federasyonu 1. Lig final etabında mücadele eden Bolu Belediyespor 2. Maçından da galibiyetle ayrıldı. Gaziantep temsilcisi Adam Voleybol takımını 3 – 0lık net bir skorla geçen Bolunun Sultanları bir üst lige çıkmayı garantiledi. Yarı Final etabında yenildiği rakibine şans tanımayan Bolu Belediyespor son karşılaşmasını Ankara temsilcisi Kalecik Belediyespor’a karşı oynayacak. 28 Nisan Çarşamba günü saat:16:00da oynanacak karşılaşma TRT Spor2 den canlı yayınlanacak.

Adam voleybol takımıyla oynanakarşılaşmada setlere göre önemli anlar ise şu şekilde yansıdı; Karşılaşmaya Adam Voleybol daha iyi başlasa da Bolu Belediyespor kısa sürede karşılık  verdi ve skoru 4 – 4de eşitledi. Eşitliği bozup 10 – 8 Bolu Belediyespor öne geçince Adam Voleybol ilk molasını aldı. Oyun düzenini bozmayan Bolunun Sultanları Teknik Molaya 12 – 9 önde girdi. Mola sonrasında 4 skor 4 kez eşitlense de Bolu temsilcisi 21 – 19u yakalayınca Antep temsilcisi ikinci molasını kullandı. Skor 21 – 21de eşitlense de setin sonunu iyi oynayan Bolu Belediyespor 25 – 22 kazanarak maçta 1 – 0 ne geçti.

İkinci sete iyi başlayan bolu Belediyespor skoru 3 – 0a getirse de, Adam Voleybol skoru 5 – 5de eşitledi. 8 – 8e kadar her iki takımda üstün oyun sergilese de bu bölümden sonra 4 – 0lık seri yakalayan Bolu Belediyespor, Teknik Molaya 12 – 8 önde girdi. Mola sonrasında skor 14 – 9a gelince Adam voleybol ikinci molasını kullandı. 4 saylık seri yakalayan Bolunun Sultanları skoru 20 – 12ye getirdi. Setin kalanında hata yapmayan Bolu Belediyespor, 10 sayı farkıyla seti 25 – 15 kazanarak maç skorunu 2 – 0a getirdi.

Üçüncü set her iki takımında karşılıklı sayılarıyla başladı ve skor 5 – 5de eşitlendi. Takımlar üstünlük kuramadığı sette skor 6 kez eşitlense de Bolu Belediyespor Teknik Molaya 12 – 10 önde girdi. Mola sonrasında farkı 5 sayıya çıkaran Bou Belediyespor skoru 16 – 11e getirince Adam voleybol ilk molasını kullandı. Mola sonrasında oyun düzenini bozmayan Bolu temsilcisi skoru 20 – 12ye kadar getirdi. Setin kalanında hata yapmayan Bolu Belediyespor Kadın voleybol takımı seti 25 – 15 kazanarak maçtan 3 – 0 galip ayrıldı.

Editör: TE Bilisim