Gece saatlerinde Bolu’da korkutan bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre, saat 01:36'de Bolu'nun merkez ilçesi Kızılağıl köyünde meydana gelen ilk depremin şiddetinin 3.6 olduğu belirtildi. Deprem kısa süreliğine paniğe neden oldu.

Haber: Aslı Akış

Bolu’da, gece saat 01.30 sıralarında, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın verilerine göre merkez üssü Bolu’nun Kızılağıl köyü olan 3.6 şiddetinde deprem meydana geldi. Daha sonra art arda yaşanan 3 deprem, vatandaşlar tarafından hissedilerek paniğe neden oldu.

 

İlk deprem gece saat 01.36’da meydana geldi. 3.6 büyüklüğündeki depremin hemen ardından saat 01.42’de 2.3 büyülüğünde, saat 03.16’da 2.6 ve sabah saat 05.32’de 3 büyüklüğünde olmak üzere 4 deprem meydana geldi. İlk 2 depremin merkez üssü Kızılağıl köyü olarak belirlenirken, son depremin merkez üssü Yumrukaya olarak açıklandı.

 

Depremin ardından dün gece bazı vatandaşlar sokağa döküldü. Özellikle Bolu dışından gelen üniversite öğrencileri panikle dışarı çıktı.  Kent merkezinde hissedilen deprem nedeniyle büyük bir korkuyla evlerinden çıkan vatandaşlar, araçlarına binerek meydanlarda toplandı. Bazı vatandaşlar ise uykuda depremi hissetmedi. Depremde herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmadı.

“GEÇMİŞ OLSUN”

Bolu Valisi Ahmet Ümit, sosyal medya hesabından depremle ilgili yaptığı açıklamada, “7 Aralık 2019 günü saat 01.36 itibariyle Bolu merkezli deprem olmuştur. Herhangi bir mal ve can kaybı veya yaralı haberi alınmamıştır. Duyarlı şekilde konu takip edilmektedir. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun. Allah tekrarından muhafaza etsin”  ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim