Bolu Final Temel Lisesi Bolu birincisi olan öğrencisi için bir ödül töreni düzenledi. Puan türlerinin çoğunda ilk yüz içine giren Mert Can Boz’a düzenlenen törende Okul Müdürü Fatih Karataş Final Temel Lisesi adına bir hediye taktim etti.

Kuruluşunun üçüncü senesinde birçok başarıya imza atan Bolu Temel Final Lisesi, 12. sınıflar kamp dönemi ile eğitime devam ediyor. 2016 – 2017 eğitim yılı sonunda yapılan LYS sınavı ile 234 son sınıf, 96 mezun öğrencisinin 175’ini istedikleri bölümlere yerleşmesine en büyük yardımı yapan Final Lisesi, Bolu birincisi olarak Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik bölümünü kazanan Mert Can Boz’a okul binasında hazırladıkları bir program ile teşekkür ettiler. Yaz kurslarında ders alan öğrenciler, öğretmenler ve Boz’un ailesinin katıldığı törende Boz’a Rehberlik Öğretmeni Nergiz Ülker Final Temel Lisesi adına çiçek taktim ederken Okul Müdürü Fatih Karataş ise bir hediye taktim etti.

Düzenlenen törende ilk olarak konuşan Okul Müdürü Fatih Karataş şu ifadelere yer verdi, “Mertcan’ı Bolu birincisi olduğu için tebrik ediyoruz ayrıca Türkiye derecesinden dolayı da tebrik ediyoruz. Boğaziçi üniversitesi elektrik elektronik bölümüne yerleşti, bizim söyleyecek çok fazla lafımız yok kendisine teşekkür ediyoruz.”

Karataş’ın konuşmasının ardından Bolu Birincisi Mert Can Boz’a çiçek ve hediyesi taktim edildi. Ödül töreninin ardından konuşan annesi Nurcan Boz, “Anne olarak elimizden ne gelirse onu yapmaya çalıştık ben ev hanımıyım evde yapabileceğim her şeyi yaptım. Oğlum gerçekten çok kaliteli çalıştı bütün başarısı kendisine aittir biz sadece yardımcı olduk.” dedi.

“öğrencinin işi ders çalışmaktır” diyen baba Servet Boz, “Bütün anne babaların yaşamasını isteyeceğim bir duygu. Zor bir süreç sistemimiz ortada çocuklar bir koşuşturmayla gidiyorlar. Ciddi bir başarı, hocalarımıza çok teşekkür ederiz. Bizi dinleyen aile olursa şunu söylemek isterim, eve lazım olan bir ekmek bile olsa çocuklara değil bana söyle dedim. Onların görevi çalışmak ve gereğini de yerine getirdiler.” İfadelerine yer verdi.

Son olarak konuşan Bolu Birincisi Mert Can Boz, “ders seçmeden her derse çalışmak gerekmektedir” dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, “Busene son sınıf ve mezun öğrenciler için olabilecek son sene, bu sene çalışma sistemlerini oturturlarsa sonraki hayatlarında da bu devam edecektir. Biraz da kişinin kendisine bağlı bir durum aslında kişinin içinden gelecek birazda çalışmak. Hocalarımın çok fazla etkisi var, ben kendim çalışırken güne bölerek çalışmadım o gün aklıma geleni çalıştım ama sevmediğim bir dersi çalışmamazlık da yapmadım.”

Editör: TE Bilisim