30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. Yıl dönümü kutlaması nedeniyle, Bolu’da “Zafer Yürüyüşü” ve “Zafer Konseri” düzenlendi. Konserde sahneye çıkan sanatçı Aydan Kaya, vatandaşları doyasıya eğlendirdi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zaferinin 97. yıldönümü münasebetiyle Zafer Konseri düzenledi. Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen konser öncesi Demokrasi Meydanı’ndan başlayan ve İzzet Baysal Caddesi boyunca devam eden bir kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

DEV ATATÜRK PORTRESİ VE TÜRK BAYRAĞI AÇILDI

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıl dönümü kapsamında tüm ülkede kutlamalar gerçekleştirildi. Bolu’da da sabah saatlerinde resmi törenle başlayan kutlamalar, saat 20.30’u gösterdiğinde Bolu Belediyesi Bandosu eşliğinde  ‘Zafer Yürüyüşü’ ile devam etti. Binlerce vatandaş İzmir Marşı eşliğinde ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler ile birlikte Demokrasi Meydanı’ndan başlayan ve İzzet Baysal Caddesi boyunca devam eden bir kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Kalabalığın en önünde dev Atatürk portresi ve Türk Bayrağı açıldı. Yürüyüş boyunca coşkulu kalabalığa çevre binalarda oturan vatandaşlar ve sokaktan geçenler de alkışlarla destek verdi. Yürüyüşe Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’da katıldı.

BAŞKAN ÖZCAN ORKESTRAYA ŞEFLİK YAPTI

Yürüyüş sonrası, Bolu Belediyesi’nin organizasyonu kapsamında Kent meydanında yüzlerce vatandaş bir araya geldi. Daha sonra kutlama etkinlikleri Kent Meydanı’nda düzenlenen “Zafer Konseri” ile devam etti. “30 Ağustos Zafer Konseri” öncesi konser alanındaki vatandaşlara seslenen Başkan Özcan, önce İnstagram'dan Bolu Belediyesinin sayfasını paylaşmalarını daha sonra etkinliklerin canlı yayınlanmasını istedi. Özcan, ayrıca İzmir Marşını çalan orkestraya şeflik yaptı. Başkan Özcan’ın şeflik yaptığı orkestranın çaldığı marşları alanı dolduran binlerce Bolulu hep bir ağızdan söyledi.

Başkan Özcan; “Biz seçimden sonra önemli günleri kutlamalara başladık. Kutlamalara ihtiyacımız olduğunu gördük.  Şimdi cep telefonlarını bir çıkartın. Bu tür etkinlikler yapıyoruz haberiniz olması için Bolu Belediyesinin İnstagram sayfasını önce bir takip edin. Benim takipçi sayım Belediyenin takipçi sayısından daha çok. Hızlıca benim sayfayı geçmeli belediyenin sayfası. Daha büyük organizasyonlar yapacağız. Ama haberiniz olması için bizi takip etmeniz gerekiyor ve etkinlikleri canlı yayınla paylaşmanız gerekiyor” şeklinde konuştu.

"FESTİVALLER VE FUARLARDA ARTACAK”

Özcan; “Biz ne kadar şanslı bir milletiz, büyük bir milletiz ki 20.yy. Emperyalizme karşı kazanılan ilk büyük zaferi, 97 yıl sonra aynı coşkuyla kutluyoruz. Şuna emin olmanızı istiyorum, ben her geçen gün Bolu’nun böyle eğlenmeye, böyle kutlamalara ne kadar ihtiyaç duyduğunu, ne kadar özlediğini bir kez daha görüyorum. 23 Nisan’da başlamıştık, amatörce, hemen seçimden sonra. 19 Mayıs’ta devam ettirdik. Atatürk’ün Bolu’ya geliş yıldönümünü hep birlikte kutladık. Bugün 30 Ağustos’u hep birlikte kutluyoruz. Bu yıl iki kutlamamız daha var. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı da aynı coşkuyla kutlayacağız ve Bolu’da ilk olacak, Yılbaşını da hep birlikte kutlayacağız. 2020 yılına hep birlikte gireceğiz. Yine önümüzdeki yıldan itibaren festivaller ve fuarlarda artacak” dedi.

 

UNUTULMAZ BİR GECE YAŞANDI

Saatler 21.30’u gösterdiğinde Ayşenur Küçük ve Deniz Göktaş sahne aldı. Yaklaşık bir saat sahnede kalan ikili sevilen şarkılar ile vatandaşları coşturdu.

Daha sonra sahneye çıkan sanatçı Aydan Kaya, sevilen şarkılarını 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yılına özel olarak seslendirdi vatandaşlara unutulmaz bir zafer coşkusu yaşattı. Yaklaşık 1,5 saat sahnede kalan Aydan Kaya, birçok şarkıyı hayranlarıyla birlikte seslendirdi

Konser sonrasında, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Aydan Kaya’ya, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir ise Ayşenur Küçük ve Deniz Göktaş’a Köroğlu tablosu hediye etti.

 

Editör: TE Bilisim