Bolu Düzce Tabip Odası Başkanı Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serpil Yıldız,İstanbul Kartal'daki aile sağlık merkezinde öldürülen Hemşire Ömür Erez ilgili açıklamada bulunarak güvensiz çalışma ortamlarının kadın cinayetlerinin de yolunu açtığına dikkat çekti  “Üzgünüz, Öfkeliyiz!” diyerek tepki gösterdi.

HABER: ASLI AKIŞ

İstanbul Kartal'daki aile sağlık merkezinde Rahmi Uygun isimli erkek tarafından Hemşire Ömür Erez'in vurularak katledilmesine ilişkin Bolu Düzce Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Bolu Düzce Tabip Odası Başkanı Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serpil Yıldız, üzgün ve öfkeli olduklarını söyledi.

Serpil Yıldız, İstanbul sözleşmesinin öneminden bahsederek sağlıkta ve kadına şiddette yönelik etkin yasal düzenlemelerin acilen hayat getirilmesi gerektiğini vurguladı.

“HER GÜN ÜZÜNTÜYE BOĞAN BİR ŞİDDET HABERİ ALIYORUZ”

Yıldız; “İstanbul’da bir Aile Sağlığı Merkezi’nde görevi başında öldürülen Hemşire Ömür Erez’in ailesi ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz. Sağlık Merkezlerine silahla ulaşılması mümkün olmamalı.  Güvensiz çalışma ortamları, her gün duyduğumuz, bizi üzüntüye boğan bir şiddet haberiyle sonuçlanıyor.  Bu olayda da olduğu gibi erkek tarafından kadına uygulanan bu şiddet, İstanbul Sözleşmesi’nin önemini bir kez daha ortaya koyuyor.

Hem sağlıkta şiddet hem kadına şiddete yönelik etkin yasal düzenlemelerin çok hızlıca hayata geçirilmesini talep ediyoruz ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim