Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Bilim ve Sanat Merkezi ile Halk Eğitim Merkezi'nde yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele eden güvenlik güçleri için yüz koruyucu siperlik üretildi. Üretilen yüz koruyucu siperlikler İl emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan’a teslim edildi.

HABER: Aslı Akış

Koronavirüsle mücadele kapsamında Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonuyla Sağlık çalışanlarının kullanımı için hazırlanan 12 bin 500 adet koruyucu siperlik tesliminden sonra Emniyet güçleri için de üretim başlatıldı.

Polis Haftası dolayısıyla Bolu Bilsem ve İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan 440 adet yüz koruyucu ekipman, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ve kurum müdürleri tarafından Bolu İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan’a teslim edildi. Bu süreçte Bolu Bilsem 3D yazıcılarda 340 adet, İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi de 100 adet siperlik üretti. Emniyet güçlerinin ihtiyaçları karşılanıncaya kadar da teslimat yapılmaya devam edileceği bildirildi.

“EMNİYET PERSONELİMİZ CİDDİ SORUMLULUK ÜSTLENİYOR”

Sarıcı, maskeleri teslim ederken yaptığı konuşmada, Türkiye'nin de dünyanın diğer ülkeleri gibi kritik bir süreçten geçtiğini hatırlatarak; “Bu süreçte de bazı kurumlar diğer kurumlara oranla ciddi fedakarlıklar yapıyor. Emniyet personelimiz de bu konuda gerçekten ciddi sorumluluk üstleniyor ve risk altında. Bizler bu konuda biraz daha rahatız ama bizler de bu sürece katkı sağlayacak çalışmalar yapmamızın gerekliliği önemini biliyoruz.” şeklinde konuştu.

“ÜRETİME DEVAM EDECEĞİZ”

Bolu'da gerek sağlık çalışanları gerekse de emniyet çalışanlarına yönelik siperlikli maske ürettiklerini aktaran Sarıcı; “İhtiyacı tam anlamıyla karşılamasak bile hem moral desteği olarak hem de ihtiyacın karşılanması boyutuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Siperlik üretimine çok erken dönemde başladık. Hızlı bir şekilde de 10 binden fazla üreterek sağlık çalışanlarımıza verdik. Sonrasında maske üretimimiz de devam ediyor. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak da 70 bin civarı maske ürettik. Şu anda emniyetimize 440 adet teslim edeceğiz. Bundan sonra da günlük 150 adet teslim etmeye devam edeceğiz. İhtiyaç tamamlanana kadar biz üretime devem edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“KRİZLERİ AŞMANIN EN KOLAY YOLU GÜÇ BİRLİĞİ OLUŞTURMAKTIR”

Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan ise çalışmada emeği geçenlere teşekkür ederek; “Bizim gördüğümüz bütün krizlerde krizleri aşmanın en kolay yolu güç birliği oluşturmaktır. Çok şükür bunu ülkemizde hem devletin milletle olan ilişkisi hem de kurumlar arası dayanışma ile bu işler kolaylaşıyor. Bunun en güzel örneği de Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yaptığı çalışma. Arkadaşlarımız bire bir insanlarla temas halindeler sokakta. Bu nedenle personelimiz için bu tür koruyucu ekipmanların önemi çok daha önemli hale geliyor. Bu çalışmada emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilisim