Bolu Belediye Meclisi'nin Nisan ayı toplantısında "Yerel Hizmetler Müdürlüğü" kurulması oy birliği ile kabul edildi. İlgili müdürlüğün kurulma kararı ile birlikte Bolu'ya verdiği bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Esnafımıza, Bolu'muza hayırlı olsun yeni müdürlüğümüz." dedi.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinin ardından Bolu Belediyesi’nde ilk Meclis Toplantısı dün akşam Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda 8 bini aşkın esnafı sevindirecek önemli bir karar alındı. Yazı İşleri Müdürlüğü, esnafların iş ve işlemlerinin kolaylaştırılması amacıyla “Yerel Hizmetler Müdürlüğü” kurulmasını teklif etti.

“ESNAFIMIZA YOL GÖSTERECEK BİR BİRİME İHTİYACIMIZ VAR”

Teklifin ardından Belediye Başkanı Tanju Özcan, Meclis üyelerini bilgilendirerek; “Esnafımıza yol gösterebilecek, her noktasında, her sıkıntısında istişare mercii gibi yardımına koşabilecek bir birime ihtiyacımız var. Geçtiğimiz dönem Muhtarlık İşleri diye bir birim kurmuşuz. Elbette 44 mahallenin muhtarı ile irtibatta olan bu birim faydalı. Buna karşın 8 bini aşkın esnafımız var. Bu esnaflarımız sadece Zabıta Müdürlüğü’nü muhatap olarak görüyor. Sadece Bolu olarak söylemiyorum bunu. Türkiye’deki Zabıta Teşkilatlarının kuruluşu da esas itibariyle denetleme ve ceza kesme üzerine olduğu için böyle bir birime ihtiyaç olduğu kanaati hâsıl oldu.” ifadesini kullandı.

Başkan Özcan’ın konuşmasının ardından teklif Meclis üyelerinin oylamasına sunuldu. Belediye Meclisi, “Yerel Hizmetler Müdürlüğü” kurulmasını oy birliği ile kabul ederek, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın seçim vaatlerinden bir diğerini daha gerçekleştirmiş oldu. Kararın ardından Belediye Başkanı Özcan’da “Esnafımıza, Bolu’muza hayırlı olsun yeni müdürlüğümüz.” dedi ve meclis üyelerine teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim