Tarım ve Orman Bakanlığı ve İl Özel İdaresi bütçesinden oluşturulan Yem Bitkileri Yetiştiriciliğini Teşvik projesi kapsamında atıl alanların yem bitkisi üretimine kazandırılması öncelikli amacıyla İlimiz Dörtdivan, Gerede, Kıbrıscık, Mengen, Seben ve Yeniçağa İlçelerinde %75'i hibe '25'i üretici katkısı olmak üzere macar fiği tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

“YEM BİTKİSİ EKİMİ  BÜYÜK ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR”

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet Murat;  “İlimiz gerek konumu, iklim koşulları gerekse de mera ve yaylak imkânları nedeniyle hayvancılık faaliyeti için uygun önemli bir potansiyele sahiptir. İlimizde yaklaşık 130 bin büyükbaş ve 120 bin küçükbaş hayvan varlığı bulunmaktadır. Hayvancılık faaliyetlerinde en önemli konulardan biri olan kaba yem ihtiyacının karşılanmasında çayır, mera yaylak ve kışlaklarımızın yanı sıra yem bitkisi ekimi de büyük önem arz etmektedir.

“ÜRETEN BOLU'MUZUN ÜRETEN ÇİFTÇİLERİNE HAYIRLI OLSUN”           

5000 dekar yem bitkisi ekişi sağlayacak yem bitkisi tohumları ilimiz hayvansal üretimine önemli bir katkı sağlayacaktır. Projenin değerli üreticilerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, başta Sayın Bakan Yardımcımız Fatih Metin, Sayın Valimiz Ahmet Ümit, Bolu Milletvekillerimiz Sayın Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü başta olmak üzere emeği geçenlere şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. Üreten Bolu'muzun Üreten çiftçilerine hayırlı olsun " dedi.

Editör: TE Bilisim