‘Sizi Bekliyorlar’ sloganıyla yola çıkan İHH (İnsan Hak ve Hürriyetleri) İnsani Yardım Vakfı bu yılki Ramazan çalışmalarına Nijer’de başladı. Gıda paketleri ve bayramlık kıyafet yardımında bulunan Bolu İHH 2 bin 800 aileye ulaşmayı hedefliyor.

Bolu İHH, Bolu’da bulunan 400 ihtiyaç sahibi aileye ve 100 yetime Ramazan Gıda Paketi dağıtımları tamamlanacak. Bolu’da 100 Bosna Hersek’te de 100 olmak üzere toplam 200 yetim çocuğa bayramlık kıyafet yardımında bulunacağını açıkladı.

İHH İnsani Yardım Vakfı dünyanın farklı coğrafyalarındaki ihtiyaç sahipleri için Ramazan 2017 çalışmaları kapsamında Afrika’ya giden Bolu-İHH, Nijer’in başkenti Niamey’de 940 aileye kumanya ulaştırdı.

BOLU-İHH’yı temsilen Nijer’e giden Sacit DEMİER, "Vakıf olarak ramazan ayının ilk gününden itibaren Nijer'in şiddetli fakirlik yaşayan farklı köylerinde gıda kolileri dağıtımına başladık. Yardım kolileri dağıtımı 25 köyde bulunan ihtiyaç sahibi 2 bin 800 aileye ulaşana kadar sürecek" dedi.

Şimdiye kadar başkent Niamey'in civarında bulunan 9 köye gıda kolilerini ulaştırdıklarını kaydeden Demirer, birçok köyde de bin 500'den fazla kişiye toplu iftar yemeği verdiklerini aktardı.

Editör: TE Bilisim