Muğla’daki yangın bölgesinde, söndürme çalışmalarına yardım eden ve Bolu’ya dönen İHH Arama Kurtarma ekibi bu sefer de Kastamonu’daki sel bölgesine doğru yola çıktı.

Haber: Oğuzhan Eke

İHH İnsani Yardım Vakfı Bolu Şubesi, yangın bölgesinin ardından, sel nedeniyle büyük yıkımın meydana geldiği Kastamonu’nun Bozkurt ilçesindeki çalışmalara yardım edecek. Bolu İHH Arama Kurtarma olarak 4 kişilik bir ekiple yola çıkan gönüllüler arasında İHH Bolu Başkanı Fethi Sarımsakcı da yer aldı.

“4 KİŞİLİK BİR EKİMİZLE ŞİMDİ YOLA ÇIKIYORUZ”

Bölgede gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Sarımsakcı, “Öncelikle bütün halkamıza geçmiş olsun. Rabbim böyle acıları tekrar yaşatmasın. Birinden birine koşuyoruz. Rabbim muhafaza eylesin. Bölgede durumun çok ciddi olduğunu ekiplerimiz söyledi bize. Normalde zaten bir ekibimiz yeni gelmişti Muğla bölgesinden. Durumun vahameti ortada, çok büyük felaketler getirmiş. Dolayısıyla biz de mecburen ikinci ekibimizi kurduk. 4 kişilik bir ekimizle şimdi yola çıkıyoruz. Tabi bölgede lojistik desteğe ihtiyaç var. Arama kurtarmaya ihtiyaç var. Su altı arama timlerimiz bölgeye ulaştı. Büyük ihtimalle kayıplarımız var. Allah sayısını azaltsın. Yine 2 tane bina göçmüş, deprem arama kurtarma ekimiz olay yerinde. Koordine halinde çalışmalarımız sürüyor” dedi.

“KASTAMONU’YA GİRİŞTE ÇOK YOĞUNLUK VARMIŞ”

Bölgedeki yol durumu hakkında da elde ettiği bilgileri paylaşan Sarımsakcı, “Biz şu an Kastamonu, Bozkurt bölgesine gideceğiz inşallah. Şu anda kapalıymış ekiplerimiz şu tavsiyede bulundular, ‘Bartın üzerinden sahil yolundan gelin’ dediler. Anadolu bölgesinde Kastamonu’ya girişte çok yoğunluk varmış. Bir taraftan açılıyor, bir taraftan kapanıyor. Bizim için en uygun yol güzergahı sahil şeridi, Bartın üzerinden” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim