Bolu İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği tarafından Kurban Bayramı'nda 300 aileye kurban eti dağıtıldı. Bolu İnsan Hak ve Hürriyetleri Başkanı Fethi Sarımsakcı; “Bereketli bir bayram yaşadık, çocukların yüzleri güldü, ailelerimiz sevindi mutlu oldu. 300 aileyi sevindiriyoruz. 115 yetim çocuğumuza bayramlık aldık, kurban harçlığı verdik ve yüzlerini güldürdük” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

İHH hem yurt dışında hem de yurt içinde mazlumların yanında olmaya devam ediyor. Nerede bir mazlum, ihtiyaç sahibi varsa ona dokunmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Bolu İnsan Hak ve Hürriyetleri Başkanı Fethi Sarımsakcı, her yıl bayramda olduğu üzere yüzlerin güldüğünü, evlerin neşelendiğini dile getirdi.

“YÜZLER GÜLDÜ, EVLER NEŞELENDİ”

Geçmiş Kurban bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Bolu İnsan Hak ve Hürriyetleri Başkanı Fethi Sarımsakcı; “Öncelikle tüm İslam alemi ve Bolulu hemşerilerimin geçmiş kurban bayramını tebrik ediyorum. Bolulu bağışçılarımıza teşekkür ediyorum bizi hiç yalnız bırakmadılar. Her zaman olduğu gibi yine bu bayramda da yüzler güldü, evler neşelendi, çalışmalarımıza bereket katıldı.” dedi.

HAYIRSEVERLER BAĞIŞÇILAR GÖNÜLLERE DOKUNDU

Fethi Sarımsakcı Kurban bayramı öncesinde ve bayramda Bolu İHH olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek; “Pandemi olmasına rağmen bu yılda kurban bağışımız verimli geçti. Kurban payı dağıtımlarımız ve çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 300 aileyi sevindiriyoruz. 115 yetim çocuğumuza bayramlık aldık, kurban harçlığı verdik ve yüzlerini güldürdük. Kurban bayramı öncesinde de ihtiyaç sahibi ailemize 110 koli, un dağıttık.  Bize ulaşan rakamları değerlendirip ihtiyacı olan herkesin bayramlık ihtiyaçlarını elimizden geldiği ölçüde giderdik. Bu da bizim için mutluluk verici. Güzel bir çalışma oldu.  Kurban bayramı dolayısıyla tatlıcı bir bağışçımız yaklaşık 42 aileye bayram baklavası gönderdi. Bereketli bir bayram yaşadık, çocukların yüzleri güldü, ailelerimiz sevindi mutlu oldu. Bundan sonrada Bolu İHH olarak çalışmalarımız devam edecek.” şeklinde konuştu.

“İHH EKİPLERİ YÜZBİNLERCE MAZLUMA ULAŞTI”

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nın Kurban Bayramı çalışmaları kapsamında 65 ülkede vekaletini aldığı kurbanları keserek ihtiyaç sahiplerine dağıttığına işaret eden Sarımsakcı; “Bu yıl 65 bin ülkede 60 bin Kurban hissesi kesildi. Bu kurbanlar ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Türkiye’nin 81 ilinde İHH vasıtasıyla ihtiyaç sahibi ailelere, yetimlere, öksüzlere ulaşıldı. Bizim Bolu’da yaptığımız çalışma bütün illerde gerçekleştirildi ve devam eden şehirlerimizde var” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim