Bolu-İHH Başkanı Fethi Sarımsakcı,  İHH İnsani Yardım Vakfının pandemi sürecinde uzaktan eğitime devam eden yetim çocuklara tablet hediye edeceğini söyledi. Hayırseverlerin destekleriyle öğrencilerin eğitimleri aksamayacağını dile getirdi.

 Haber: Aslı Akış

Milli Eğitim Bakanlığı ve eğitimcilerin üstün gayretiyle, operatör firmalarının data hediyeleriyle katkı sağladığı eğitim seferberliğine İHH İnsani Yardım Vakfı da destek olacak.

Koronavirüs ülkemizi ve dünyayı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bu süreçten çocuklar da olumsuz etkilendi. Çok sevdikleri okullarından ayrı kaldılar. Eğitimin yeniden başlamasıyla birçok öğrenci evinden derslerine devam ediyor. Ancak uzaktan eğitim için imkanı olmayan yetim çocuklar derslere katılamıyor, eğitimleri aksıyor.

“EĞİTİMDE DAYANIŞMA VAKTİ”

Konuyla alakalı olarak bir açıklama yapan Bolu-İHH başkanı Fethi Sarımsakcı; “Hayırseverlerin destekleriyle İHH, bugüne kadar Pandemi sürecinde zor günler geçiren ihtiyaç sahibi ailelerin, yaşlı ve kronik hastaların ve yetim ailelerinin yanında olmuştu. “Eğitimde Dayanışma Vakti” adını verdiği yeni kampanya ile birlikte İHH, Yetim Sponsorluk Sistemi’yle Türkiye’de destek olduğu yetim çocuklara, uzaktan eğitimlerine devam edebilmeleri için tablet hediye edecek. Yetimlere hediye edilecek olan tabletlerin dahili hafızası 32 GB, ekran boyutu 10 inç ve içerisinde 4G teknolojisi bulunacak” ifadeelrini kullandı

BOLU İHH YARDIMLARA DEVAM EDİYOR

Sarımsakcı, korona virüs salgını sürecinde Bolu-İHH olarak yapılan yardımlardan bahsederek;

“Bilindiği üzere pandemi sürecinin ilk günlerinden itibaren Bolu-İHH olarak 33 ihtiyaç sahibi aileye 30.000 TL. nakdi yardım, 1225 aileye gıda kolisi, un ve tavuk ulaştırmıştık. Bu kampanya ile birlikte ilimizde bakımını üstlendiğimiz 105 yetim çocuğumuzun ihtiyacı olanlara tablet hediye edeceğiz” diye konuştu.

“YETİM ÖĞRENCİLER, DERSLERİNDEN GERİ KALMAYACAKLAR”

Bağışçıların destekleriyle yetim öğrencilerin derslerinden geri kalmayacaklarını da ifade eden Fethi Sarımsakcı; “Hayırseverler, bir yetimi tek başına sevindirebileceği gibi dilediği miktarda bağış da yapabilecek. Bağışçıların destekleriyle yetim öğrenciler, derslerinden geri kalmayacaklar. Kampanyaya destek olmak isteyenler, Eğitim yazıp 3072’ye SMS gönderdiklerinde 5 TL katkıda bulunabilecek. Daha fazla yardımda bulunmak isteyenler ise bizzat dernek büromuza gelerek ya da banka hesap numaralarına yine Eğitim açıklaması yazarak projeye dahil olabilecek. Bir tabletin toplam bedeli ise 2 bin TL” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim