Bolu Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen ‘Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele Hakkındaki Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ni desteklemek amacıyla bugün saat 18.30’da, İzzet Baysal Anıtı önünde bir araya gelecek.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine karşı çıkan Bolu Kadın Platformu, saat 18.30’da, İzzet Baysal Anıtı önünde bir araya gelecek. İstanbul Sözleşmesi’ni destekleyen Bolu Kadın Platformu tarafından basın açıklaması yapılacak.

Etkinlik öncesinde yazılı bir açıklamada bulunan Bolu Kadın Platformu tarafından İstanbul Sözleşmesi’nin önemine vurgu yapılarak “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele Hakkındaki Avrupa Konseyi Sözleşmesi yani İstanbul sözleşmesi;

Kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesini amaçlayan, hukuki bağlayıcılığı bulunan ilk uluslararası belge niteliğindedir. Ayrıca kadına karşı şiddetin önlenmesine dair 6284 sayılı kanunun uygulanmasının da teminatıdır.

“KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİNİ ORTADAN KALDIRMAKTAN BAŞKA BİR TALEP DEĞİLDİR”

1 Ağustos 2014 tarihi itibariyle yürürlüğe giren ve İstanbul'da imzalanan sözleşmeye şerhsiz ilk imzayı koyan ülkeyiz.  Her gün en az bir kadının katledildiği bir dönemde sözleşmeden çekilme tartışmalarının bizzat Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılması ve dinci gerici odakların yarattığı baskıyla,  kadınların başta yaşam hakkını, eşit yurttaşlık ve özgürlüklerini tehdit eder hale gelmiştir.

Sözleşmenin fesih edilmesi talebi, tam da sözleşmede yer alan kadına karşı şiddetin kadına karşı ayrımcılık olarak adlandırılmasını onaylamaktır. Siyasal İslamcılarca kadının ikinci sınıf yurttaş olarak tanımlanması kadın, erkek eşitliğini ortadan kaldırmaktan başka bir talep değildir.

“KADINLAR BİR KEZ DAHA SOKAKTA OLACAK”

Bu toprakların kadın mücadelesinin bir kazanımı olan İstanbul sözleşmesinden, haklarımızdan ve yaşamlarımızdan vazgeçmeyeceğiz! Kadınlar Eşit ve Özgür bir gelecek mücadelesinden vazgeçmeyecek! “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” demek için kadınlar bir kez daha sokakta olacak.

Bugün saat 18.30’da İzzet Baysal Anıtı önünde olacağız. Vazgeçmeyeceğiz!” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim