Bolu Kafkas Derneği genel kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda, yeni yönetim, denetim ve disiplin kurulu belirlendi.  BAİBÜ Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çetin Boran Bolu Kafkas Derneğinin yeni başkanı oldu.

HABER: Aslı Akış

Açılış ve yoklama ile başlayan genel kurulda, gündem maddelerinin tek tek görüşülerek karara bağlanmasının ardından yapılan seçimde yönetim, denetim ve disiplin kurulları belirlendi. Yapılan seçimde mevcut Başkan Prof. Dr. Gazanfer Doğu başkanlık görevini Prof. Dr. Çetin Boran’a devretti.

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ”

Genel kurulunun ardından sonra değerlendirmelerde bulunan emekli banka müdürü Bolu Kafkas Derneği başkan yardımcısı Gülay Özdemir, genel kurulun hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak yeni yönetime başarılar diledi. Özdemir; “Yeni yönetime devretmek için toplandık, olağan genel kurulumuzu yaptık ve sonuçlandırdık. Genel kurlumuz 2 yılda bir yapılıyor. Derneğimizin 62 üyesi var. Yönetimiz kurlumuz 5 kişi. 42 üyemiz toplandı ve Çetin Boran ve yeni yönetimi belirlendi” şeklinde konuştu.

“KÜLTÜREL FAALİYETLERDE BULUNUYORUZ”

Bolu Kafkas Derneği faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Özdemir; “Bolu Kafkas Derneğimiz 2006 yılında kuruldu.  Kafkas dernekleri olarak Ankara Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) bağlıyız. Yöresel geleneklerimizi devam ettirmek adına bu derneklerde kültürel faaliyetlerde bulunuyoruz. Üniversite gençliğine destek olmaya çalışıyoruz. Bolu’da tek Çerkez köyü ‘Elmalık köyü’. O köye mensubuz. Üniversitedeki akademisyen guruplar ile faydalı işlere imza atmaya çalışıyoruz. Pandemi nedeniyle iki kere bir araya gelebildik. Onun dışında her üç ayda bir toplanırız. Bizim Çerkez kültürüne özgü düğün dediğimiz eğlenceleri gerçekleştiriyoruz. Etkinliklerde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

İŞTE BOLU KAFKAS DERNEĞİ YENİ YÖNETİMİ:

YÖNETİM KURULU                           

Çetin Boran

Ercan Gülen

Cevher Altuğ

Ayşe Özcan

Cem Göl

YEDEK YÖNETİM KURULU

İlhan Dinç

Nurbay Sey

Berkay Şengül

Işıl Yurtışığı

Cankat Can

DENETLEME KURULU                            

Gazenfer Doğu

Kemal Yurtışığı

Gülay Özdemir

YEDEK DENETLEME KURULU

Kadir Gülen

Sami Uçan

Azra Bozcaarmutlu Büken

DİSİPLİN KURULU                                    

Lütfi Eroğlu

Ferit Atalay

Müberra Çelebi

Didem Yetkiner

Ayşegül Gülen

DİSİPLİN KURULU YEDEK

Yılmaz Bedir

Murat Seyok

Ahmet Özdemir

Serkan Demir

Kevser Öztürkoğlu

Editör: TE Bilisim