Milli Türk Talebe Birliği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bolu Kitap Fuarı 15 Mayıs Salı günü açılıyor. 22 Mayıs’a kadar sürecek olan kitap fuarında, söyleşi, imza günü gibi etkinlikler de düzenlenecek. 

MEHMET FATİH YALINIZ

Fuar öncesinde Milli Türk Talebe Birliği Başkanı Mücahit Özdemir ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz basın açıklaması yaptı.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan MTTB Başkanı Mücahit Özdemir, fuarla ilgili bilgiler verdi. Özdemir, “Bu yıl  Bolu Belediyemiz ile birlikte üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Bolu Kitap Fuarı, 15 – 21 Mayıs tarihleri arasında Bolu Kent Meydanında gerçekleştirilecek ve bir çok etkinlik ile üniversite öğrencileri ve Bolu Halkımızın ilgilerine sunulacaktır. İlkini 10 – 13 Mart 2016 tarihinde, Karaçayır’daki merkezimizde gerçekleştirmiştik. Fuarımız ilk olmasına rağmen milletimizden, Bolu Halkımızdan ve yayınevlerimizden de büyük bir teveccüh görmüş ve bu durum bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Bu durumdan vazife çıkararak 25 Mart – 1 Nisan 2017 tarihleri arasında şartlarımızı biraz daha zorlayarak Karaçayır’daki üç bin kişilik kapalı spor salonunda ikincisini düzenleyerek kültür ve sanat hayatımız için unutulmayacak güzel anılar yaşanmıştır. Gösterilen yoğun ilgi ve alaka neticesinde beklentilerin karşılanması amacıyla ve gelenekselleşme yolunda emin adımlarla ilerleyen Bolu Kitap Fuarımızın bu yıl 15 – 21 Mayıs tarihleri arasında üçüncüsünü düzenlemekteyiz. Fuarımızın gerek, üniversite öğrencilerimizin gerekse halkımızın ilgi ve alakalarına sunmuş olmaktan heyecan duyuyoruz. Fuar kapsamında çeşitli yazarlarımızla söyleşiler düzenlenecek bu kapsamda 17 Mayıs Perşembe Yazar Aydın Arif, 18 Mayıs Cuma saat 22.30’da Fehmi Demirbağ ile söyleşi programımız olacak. Yine 19 Mayıs Cumartesi saat 15.30’da Bilal Sami Gökdemir ile imza ve söyleşimiz olacak. Bir sonraki gün 20 Mayıs Pazar akşamı saat 22.30’da edebiyat ve yayın dünyamızın ustalarından kıymetli Hayati İnanç Hoca’mızla güzel bir söyleşi programı ile fuarımızı kapatacağız. İlk fuarımızdan itibaren bizleri her zaman destekleyen Bolu Belediye Başkanımız Sayın Alaaddin Yılmaz Bey’e ve ekibine teşekkür ederiz. 15 Mayıs 2018 Salı günü saat 14.00’te açılışını yapacağımız üçüncü geleneksel Bolu Kitap Fuarına tüm kitap dostlarını ve Bolu Halkını davet ediyoruz. Fuarımız Ramazan olması nedeniyle sabah saat 11.00 ile gece saat 02.00 arasında açık olacaktır.” diye konuştu.

Özdemir’in ardından konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, bu tür fuarların kitap okuma alışkanlığını geliştirme açısından önemi olduğunu vurguladı. Yılmaz, “Okuma oranı en düşük ülkelerden bir tanesiyiz. Ama medeniyetin yolu ilimden geçer ve okumadan geçer. Okuma alışkanlığını arttırabilmek için Milli Türk Talebe Birliği yetkilileri ile beraber bir çalışma içine giriyoruz. Bu sene üçüncüsünü yapıyoruz. İnşallah bu çalışmalar sayesinde çok ciddi yayınevleri Bolu’muza gelecek. 37 tane yayın evi planlanıyor. 37 yayınevinin yayınladığı kitaplarla Bolu Halkı buluşuyor. Bu buluşmadan inşallah gençlerimiz, çocuklarımız ilkokuldan üniversiteye kadar olan bütün çocuklarımız ve Bolu Halkı inşallah okuma alışkanlıklarını arttırırlar. Biz de sürekli bunu yaparak bu okuma alışkanlığını daha da arttırmak ve güçlendirmek istiyoruz. Bu konudaki çalışmaları nedeniyle Milli Türk Talebe Birliğini kutluyorum. İnşallah Bolu’nun en rahat hareket edebileceği en uygun yerde bu yıl bu fuarı gerçekleştiriyoruz. Ramazana denk geliyor bu sene. Bütün Boluluların ve İslam aleminin bu vesile ile Ramazan’ını kutluyoruz. Feyizli bir ayda, feyizli bir berekete nasip olsun istiyoruz bu buluşmanın.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim