Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 2021 yılı kurulan ve kapanan şirket verilerini açıkladı. Bolu, Kurulan Şirket Artış Oranında en düşük 5.il oldu. Yabancı sermayeli kurulan şirket sayısı, yerli sermayeli kurulan şirket sayısının üstüne çıktı.

Haber: Ahmet İshak Gülen

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 2021 yılı kurulan ve kapanan şirket verileri kamuoyu ile paylaşıldı. Bolu, bir önceki yıla oranla kurulan şirket sayısında eksilerde yer alırken; kurulan şirket artış oranında -16,10 ile en kötü 5.il oldu. Ocak ayı içerisinde Bolu’da kurulan şirketlerin yıllık sermayesi ise 2 Milyon 950 Bin TL olarak belirtildi.

Türkiye genelinde ocak ayı içerisinde en çok kurulan şirketlerde il üçü sırasıyla İnşaat, Bilgisayar programlama faaliyetleri ve internet üzerinden perakende satış şirketleri oldu.

YABANCI SERMAYE BOLU’YA UĞRAMADI

Türkiye’de 2021 Ocak ayı içerisinde kurulan şirketlerin 51’i yabancı sermayeli şirketler oldu. Yabancı sermayeli şirketlerde ilk üç sırayı Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) 5, Almanya 5 ve Amerika Birleşik Devletleri 4 (ABD) olarak sıralandı. Katar ise 810 Milyonluk şirketle en büyük yatırım yapan ülke olurken, Türkiye’de 433 ile yabancı sermayeli şirketler yatırımda bulundu. Bolu, yabancı sermayeyle yatırım yapılan iller arasında yer almadı.

Editör: TE Bilisim